Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Vragen Partij Vrij Almelo aan college B & W: Illegale stortingen en zwerfafval

Garbage-01

                                                                                                                                                                                                                    Aan: Raadsfractie Partij Vrij Almelo

Onderwerp: Illegale stortingen in Gemeente Almelo

                                                                                                                                                                                                                             Geachte raadsfractie van Partij Vrij Almelo,

Door middel van deze brief beantwoorden wij uw vragen die u in uw mail van 8 april jl. aan ons gesteld heeft.

Met betrekking tot afval wordt er in het vakjargon onderscheid gemaakt in de termen zwerfafval en illegale stortingen. Zwerfafval is afval dat achtergelaten wordt en zo klein is dat het verwaait (bijv. snoeppapiertjes, sigarettenpeuken etc.). Illegale stortingen zijn bewust achtergelaten grotere hoeveelheden afval.

Dit onderscheid wordt gemaakt omdat er op een andere wijze mee om wordt gegaan. Zwerfafval wordt door de cleanteams opgehaald. Hierbij wordt niet gekeken naar degene die het materiaal heeft achtergelaten.

Uit de context van uw vragen begrijpen wij dat u vragen heeft over illegale stortingen.

Voor illegale stortingen zijn er bij de gemeente Almelo twee milieu- inspecteurs in dienst die dagelijks in de stad aanwezig zijn om onder andere op illegale stortingen te controleren. Indien illegale stortingen op gemeentegrond worden aangetroffen wordt er gekeken of het mogelijk is om de dader te achterhalen. Indien dat mogelijk is wordt de dader aangesproken en bekeurd. De hoogte van de bekeuring voor het illegaal storten van afval kan oplopen tot 377,–.

Indien degene die een bekeuring heeft ontvangen bezwaar wil maken tegen de bekeuring, moeten zij dit bezwaar indienen bij het Openbaar Ministerie.

De milieu-inspecteurs beoordelen ook of de illegale storting direct moet worden weggehaald of dat deze kan blijven liggen tot de wekelijkse ronde. De milieu-inspecteurs zijn dagelijks tussen 08.00 en 16.00 te bereiken op tel: 0546 54 13 76/06 51 28 14 54 en op 0546 54 13 71 /06 51 28 14 50.

Burgers kunnen daar ook hun klachten indienen. Daarnaast kunnen burgers via de website een contactformulier invullen. Deze formulieren komen ook bij de milieu-inspecteurs terecht. Als er recidive plaatsvindt, wordt er opnieuw een proces-verbaal opgemaakt. In het systeem van het Openbaar Ministerie wordt recidive automatisch opgemerkt.

Wij gaan ervan uit uw vragen hiermee voldoende beantwoord te hebben.

                                                                                                                                                                                                                      Hoogachtend,

Burgemeester en Wethouders van Almelo,

de secretaris, de burgemeester,

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Vragen Partij Vrij Almelo aan college B & W: Illegale stortingen en zwerfafval”

  1. Chris de Vries schreef:

    In dit geval: Goed bezig!!!!!

Leave a Reply