Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
ANALYSE VAN DE TUSSENTIJDSE JAARRAPPORTAGE 2013 INZAKE MAU 2012-2014

 

logo pva

 

Voorzitter!

Allereerst wordt op pagina 16 van deze rapportage gemeld dat Almelo een MAU-budget voor 2013 door het Rijk ter beschikking is gesteld van maar liefst ruim 34,7 miljoen euro.

Géén gering bedrag lijkt ons voor de zogenaamde bestrijding van het aantal bijstandsuitkeringen in een relatief kleine gemeente als Almelo!

Wat is hiervan terecht gekomen?

Op pagina 5 wordt gesteld dat er uiteindelijk een reductie van 198 bijstandsuitkeringen zou zijn gerealiseerd met een opbrengst van 3,1 miljoen euro hetgeen betekent dat er uiteindelijk ruim 31,6 miljoen euro door de partijen vergeefs is geïnvesteerd in vermindering van het aantal bijstandsontvangers.

Het wordt echter nog veel erger!

Op dezelfde pagina 5 onder het deftige kopje ‘ADDENDUM’ wordt echter toegegeven dat het aantal bijstandsontvangers uiteindelijk is uitgekomen op 2450, dus slechts een concrete vermindering van 73 bijstandsuitkeringen ofwel ruim 463.000 euro per tewerkgestelde! En nu maar hopen dat deze 73 tewerkgestelden door hun proeftijd komen….

Hiermee valt de prijs voor het aanvankelijk, zo enthousiast gestarte, MAU-experiment in Almelo uiteindelijk dus veel duurder uit voor de belastingbetaler.

Ondertussen blijven de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt echter uitermate beroerd, zo blijkt ook op pagina 6 van deze tussentijdse jaarrapportage. Sinds de vaststelling door de Raad van deze ‘aanpak’ in 2012 is de werkloosheid verder opgelopen in de regio Twente met 50%. Almelo deed het lokaal echter nog veel beroerder met een stijging van de werkloosheid van maar liefst 80%. We hebben het dan nog niet over het rampzalige feit dat het aantal vacatures volgens pagina 8 in hetzelfde Almelo met maar liefst 70% is afgenomen.

Ook de Almelose ‘boeteambtenaar’ heeft niet stilgezeten. Zo blijkt uit pagina 14 dat hij in 2013 steeds meer overuren draait met het opleggen van boetes vanwege onrechtmatig verkregen uitkeringen. Maar liefst 40% méér boetes zijn opgelegd in het 1e kwartaal van 2014 vergeleken met het 3e kwartaal van 2013. In de wetenschap dat het CBS nog niet zo lang geleden meldde dat de draagkracht in 2013 met 6% is gedaald kan men er vanuit gaan dat steeds meer  Almeloërs zich nu gelegitimeerd gaan voelen om op het dievenpad te gaan….Dus de rekenmeesters van de Almelose politie kunnen binnenkort de ‘scores’ gaan noteren!

De controle op ‘vermogen in het buitenland’, zo wordt gemeld op pagina 14 van deze rapportage, zou wel geleid hebben tot meetbare resultaten….En of deze ‘meetbare’ resultaten in den vreemde uiteindelijk leiden tot concrete incasso’s voor de Almelose belastingbetaler is onzes inziens twijfelachtig omdat ze in de meeste thuislanden rond de Middellandse Zee nog volop de Arabische lente aan het ‘vieren’ zijn en ONZE wetgeving aldaar wellicht anders geïnterpreteerd en toegepast wordt.

Op pagina 15 wordt gemeld dat het al jaren zeer lastig is om het aantal statushouders en (oorspronkelijke) asielzoekers te verminderen. Dit is onzes inziens nooit lastig geweest! Iedere gemeente is immers toch van rijkswege gebonden aan bepaalde quota opvang asielzoekers!? Doch de gemeente moest zonodig jarenlang onrechtmatig overschrijden. De PVA heeft hierover in de vorige raadsperiode diverse malen voor gewaarschuwd! Zelfs de huidige coalitiepartij VVD vond dit bij de laatste verkiezingen zelfs een interessant verkiezingsitem!

Op deze manier blijft het dan ook in belangrijke en verwijtbare mate ‘dweilen met de belastingkraan open’.

Sterker nog, de MAU-gelden voor 2014 zijn inmiddels van rijkswege verhoogd naar ruim 39,1 miljoen euro !

Partij Vrij Almelo

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply