Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Installatie nieuw college Almelo
raad8529-64-600x398
                                                                                                                                                                                                                 Raadzaal Almelo
                                                                                                                                                                                                                                    We zijn vandaag bijeen voor de installatie van het nieuwe college. De nieuwe coalitie kan de komende jaren verwachten veel van de oppositie te horen. Onze insteek zal die van een positief kritische en vooral constructieve oppositie zijn.
Wij willen de coalitie dan ook bedanken voor het coalitieakkoord, waar wij op grote lijnen achter kunnen staan en die ze nu waar moeten gaan maken.

Eerst maar even de poppetjes, oftewel de wethouderskandidaten. De coalitie heeft ons hier voor een onmogelijke opgave geplaatst. In een tijd dat we als gemeente steeds meer taken krijgen, die we moeten uitvoeren met minder geld, is het van groot belang dat we de juiste mensen voor de klus hebben. Daarbij gaat het niet alleen om wie welke portefeuille heeft, maar vooral ook wat er binnen elke portefeuille gaat gebeuren. Deze informatie ontbreekt echter nog en daardoor is het voor ons niet mogelijk om in alle gevallen te concluderen of de nu voorgestelde wethouderskandidaten de juiste mensen voor de klus zijn.

Een proces dat, zacht uitgedrukt, niet optimaal was. Laten we daarbij beginnen met de coalitie zelf. Na een paar overhoringen die de naam coalitieonderhandelingen droegen vielen drie partijen die samen LAS vormen direct al af en werd, niet verrassend gekozen voor een coalitie van CDA, PvdA, D66 en SP. Met name de keuze voor verliezer PvdA zorgde voor veel vraagtekens in de samenleving. Een mening die overeenkomt met de mening zoals gegeven door de vele Almeloërs waarmee we gesproken hebben.

Vervolgens was er de presentatie van de wethouders. De wethouders die de kern moeten vormen van een sterke en stabiele coalitie zodat deze coalitie op dit punt veel heeft te bewijzen.
Almeloërs verdienen een overheid die ruimte schept voor het waarmaken van hun plannen waarbij we ook minder zelfredzame burgers erbij betrekken. Dit betekend dat we ons vaker moeten gaan afvragen of initiatieven toegevoegde waarde leveren voor de stad en de buurt in plaats van het “wat”. Deze coalitie moet een bond-genoot zijn van al die Almeloërs die gaan voor een stad waar het fijn leven is, nu en in de toekomst.
                                                                                                                                                                                                                                           De overheid kan deze doelen echt niet alleen realiseren. Een goed samenspel met burgers en samen-werkingspartners is belangrijker dan ooit. De kans voor de komende periode is de kracht van initiatieven buiten de overheid beter te benutten en de invloed van burgers op de ontwikkeling van de stad te vergroten. Ook onze relaties met onze regionale partners moeten we versterken.
                                                                                                                                                                                                                                    Al met al zijn wij nog niet overtuigd dat deze coalitie de juiste keuze is voor Almelo. Opnieuw een punt waarbij de coalitie veel te bewijzen heeft. Wij wensen hen en dan met name de wethouders die vanavond benoemd gaan worden veel succes en sterkte bij deze taak en bij het besturen van onze mooie stad.
                                                                                                                                                                                                                                Namens de Partij Vrij Almelo,
                                                                                                                                                                                                                                    Harry de Olde (fractievoorzitter)
Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “Installatie nieuw college Almelo”

 1. Chris de Vries schreef:

  Ja, ja.. Je hebt nu een sleutelpositie..
  Slijmjurk..
  lol
  Suc6 Harry…

 2. ex-almeloër schreef:

  ik zou gaan voor meer onderwijs… specifieker: taalonderwijs. Zodat men leert begrijpelijke en foutloze stukjes te schrijven.

 3. Chris de Vries schreef:

  Hee die ex..
  Wat = nou belangrijker; elkaar berijpen of voutloos sgrijven?
  Ik ga voor het 1e….

Leave a Reply