Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen PVA aan B & W
Partij-Vrij-Almelo-Een-gevoel-van-Vrijheid21-600x399
                                                                                                                                                                                                                              Geacht college,
                                                                                                                                                                                                                                  De Partij Vrij Almelo heeft een aantal vragen betreft de onlangs gehouden demonstratie in Almelo tegen het Armeense genocide monument. Zou u zo vriendelijk willen zijn deze te beantwoorden?
                                                                                                                                                                                                                                           Als het aan de Armeense kerk ligt, wordt de ontkenning van de Armeense genocide strafbaar, net als het ontkennen van de Holocaust. Ook wil de kerk dat de rol van de Diyanet moskeeën wordt onderzocht, aangezien die gratis vervoer naar de demonstratie organiseren.
Ook zouden de moskeeën een link hebben met de AKP-partij van premier Erdogan, wat zou kunnen duiden op inmenging van de Turkse politiek in Nederland, schrijft RTV oost.
                                                                                                                                                                                                                                   Vraag 1.
                                                                                                                                                                                                                                        Bent u het eens met de Armeense kerk dat het ontkennen van de Armeense genocide, net als het ontkennen van de Holocaust, strafbaar zou moeten worden gesteld?
                                                                                                                                                                                                                                Vraag 2.
                                                                                                                                                                                                                                        Het in het openbaar ontkennen van de Holocaust wordt beschouwd als “haatzaaien” en is dus verboden. De Armeense genocide was een misdaad tegen de menselijkheid van dezelfde orde. Waarom werd deze demonstratie waarin sprake was van dezelfde context wel toegestaan?
                                                                                                                                                                                                                                    Vraag 3.
                                                                                                                                                                                                                                        Het verhaal gaat dat de partij van de Turkse Premier Erdogan heeft opgeroepen tot de demonstratie in Almelo. Was u hiervan op de hoogte?
                                                                                                                                                                                                                                  Vraag 4.
                                                                                                                                                                                                                                      Gaat u onderzoeken wat de rol van de Diyanet moskeeën i.v.m. de demonstratie zondag 1 juni j.l. in Almelo is geweest?
                                                                                                                                                                                                                                    Vraag 5.
                                                                                                                                                                                                                                     Vindt u net als de Partij Vrij Almelo dat het Armeense herdenkingsmonument juist het gebaar als de eerste stap naar verzoening is?
                                                                                                                                                                                                                                           Met vriendelijke groeten,
                                                                                                                                                                                                                                     Partij Vrij Almelo
Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply