Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Waarom is Armeense genocide taboe?

 

COEN8718

Herdenking Armeense genocide nog steeds taboe

 

Openlijk praten over de moord op meer dan een miljoen Armeniërs, wordt door nationalistische Turken niet op prijs gesteld. In navolging van de Turkse regering ontkennen zij dat er sprake is van genocide, zoals de slachtoffers beweren. Vandaar de onthulling in Almelo van het grootste herdenkingsmonument van zijn soort buiten Armenië ter herrinnering aan de Armeense genocide. Het monument is geplaatst op private grond en is door de Ameniërs zelf gefinancierd. Raadslid Ugur Çete van de lijst Lijst Çete Almelo: “Als er een historische andere kijk is, dan moet men dat gaan accepteren. Dat we het nooit eens worden, dat is zeker.” Çete heeft het dus met zijn uitspraak niet over vrijheid van meningsuiting, maar heeft het dus eigenlijk gewoon over vrijheid van meningsopdringing. Dus weg met dat monument. En de Armeniërs? Die pleiten ondertussen voor strafbaarheidsstelling van het ontkennen van de Armeense genocide.

We kunnen over van alles praten, maar één onderwerp is taboe; de genocide van 1915……………………….

 

 

Reactie:

Ontkennen, erkennen, of niet-erkennen ? Ook partijen, colleges en raadsleden hebben het nog steeds erg moeilijk met hun standpunten over de Armeense genocide. Er staat namelijk veel te veel op het spel…..!!!!!!!!!!!

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply