Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Buiten in Almelo (raadstour buitengebied)

 

ai

 

Vandaag 30 augustus gingen Almelose raadsleden, raadsvolgers, wethouders, ambtenaren en mensen van het PD en WGL op excursie die georganiseerd werd door LTO-Noord afd. Almelo en SPOA. De ontvangst was bij het Natuurhuis aan de deldensestraat vanwaar wij ook vertrokken met een touringcar richting het buitengebied van Almelo. Het eerste deel van van de rondtour ging door het Tusveld met aandacht voor De Doorbraak, permanente bewoning van de recreatiewoningen, niet-agrarische bedrijvigheid, fietspaden, Azelerbeek, Mariakapel en nieuwe ontwikkelingen in het buitengebied die binnenkort opgestart worden of ter besluitvorming aangeboden worden aan de raad.

 

ad

 Melkveehouderij van de fam. Loohuis

 

Daarna brachten we een bezoek aan de melkveehouderij van de familie Loohuis waar wij hartelijk werden ontvangen met een kopje koffie of thee. De heer Jan Bolscher, voorzitter van LTO-Almelo sprak over de actuele ontwikkelingen in de landbouw waarna de fam. Loohuis ons een rondleiding gaf over hun bedrijf, een modern agrarisch gezinsbedrijf. De koeien worden hier gemolken met een melkrobot.

 

ac

Raadsvolger PVA Ursula Hogguer

 

In het tweede deel van de tour werd aandacht besteed aan de plaatsing van de wijkers voor het XL-park, ontwikkeling Rood voor Rood, de aanleg van een stuk Doorbraak inclusief de ruil van gronden (huiskavels) met een boerderij verplaatsing en de aanleg van fietspaden.

 

ae

Melkveebedrijf van fam. Schuttenbelt

 

Vervolgens reden we langs de Leemslagen weer richting SPOA/Natuurhuis.

 

af

De Doorbraak

 

Daar aangekomen werd in een doorlopende presentatie uitleg gegeven over de nieuwbouw van het uiteindelijke Natuurhuis en de activiteiten die er momenteel plaatsvinden.

Tot slot was er gelegenheid tot napraten met de vrijwilligers van het Natuurhuis onder het genot van een soepje en een broodje.

 

ah

 Het Natuurhuis aan de Deldensestraat

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply