Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Burenruzies, het loopt steeds weer flink uit de hand

 

stress

Een burenruzie kan spanning, stress, verdriet en eenzaamheid veroorzaken

 

Burenruzies in Almelo verharden. De ruzies worden gemener en gewelddadiger. Dat blijkt uit onderzoek van de Partij Vrij Almelo. In veel wijken zijn er langlopende conflicten tussen buren of buurtgenoten die op escaleren staan.

De gemeente Almelo zegt haar best te doen om in de ruzies te bemiddelen, maar dat gaat zelden goed. Ze kunnen dan ook weinig doen om conflicten voorgoed te sussen. Ook de politie staat vaak machteloos want die krijgt steeds meer een signalerende en adviserende rol als het gaat om veiligheid. Die kan pas ingrijpen als de zaak echt uit de hand loopt. De ruzie tussen de buren is dan uiteraard al lang geëscaleerd. Soms zelfs tot onderlinge bedreigingen toe. Ga daar maar eens als politieagent mee om. Het komt ook regelmatig voor dat de gehinderde partij zal kiezen voor een verhuizing of zelfs de verkoop van het eigen huis met grote verliezen (tegenwoordig vaak het geval) als gevolg.

Een burenruzie kan spanning, stress, verdriet en eenzaamheid veroorzaken. Hoe langer het duurt, hoe moeilijker het wordt om het conflict op te lossen. Deze conflicten kunnen een enorme impact hebben op de persoonlijke levens van mensen. Het enige middel om daar verandering in te brengen is weer terug te keren naar de oude Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De huidige APV geeft aan dat de burger het zelf maar moet oplossen met alle gevolgen van dien. (de terugtredende overheid)

De Partij Vrij Almelo is het daar niet mee eens omdat wij vinden dat deze gemeente haar verantwoordelijkheid moet nemen zodat ze zich niet aan haar zorgplicht kan onttrekken. Elke inwoner van Almelo heeft behoefte aan woonruimte, woongenot, voorzieningen in een leefbare en veilige omgeving. De gemeente moet ernaar streven dat dit voor iedere inwoner van Almelo bereikbaar is. Daar betalen zij tenslotte belasting voor.

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply