Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Nederland weer in de greep van paardenmishandelaars

 

horse-206761_640

 

Paardenliefhebbers willen niet meer lijdzaam toezien hoe dierenbeulen hun geliefde paarden verminken.

Afgelopen week was het weer raak, dit keer in het Sterrebos bij Roden/Peize, zijn paarden door onbekenden mishandeld. Het rechercheonderzoek naar deze mishandeling en acht andere paardenmishandelingen in Noord-Nederland is in volle gang. Het team, bestaande uit 10 medewerkers uit verschillende organisaties, is druk bezig alle zaken te analyseren. Dat meldt de politie.

Op dit moment richt het onderzoek zich op 9 zaken van paardenmishandelingen in onder meer de plaatsen Oldekerk, Tolbert, Glimmen, Balloo, Gasselte en Roden. In eerste instantie ging de politie uit van nog meer mishandelingen, maar na analyse en onderzoek kon in die zaken de conclusie worden getrokken dat de verwondingen bij de betreffende paarden op een andere manier (bliksem, zelfverwonding en ongeluk) zijn ontstaan.

Uit eerste analyse is ook gebleken dat het mogelijk is dat één verdachte verantwoordelijk is voor alle paardenmishandelingen. Dit wordt gebaseerd op grond van een gemaakte tijdlijn en de afstanden tussen de plaatsen delict.

Toch houdt de politie rekening met het scenario dat meer verdachten verantwoordelijk zijn voor het plegen van dit soort misdrijven, aldus de politie.

 

Henk ten Napel van de landelijke stichting Zinloos Geweld regen Dieren gaat uit van meerdere daders. Ten Napel is al jaren bezig met zijn onderzoek over dierenbeulen.

Onlangs was Ten Napel nog te gast in het radioprogramma “Dierenzorg” (AAfm) van de stichting Help Nieuw Dierenasiel Almelo.

 

http://www.vrijalmelo.nl/2010/08/stichting-zinloosgeweld-tegen-dieren-presenteert-zwartboek-inbeslagname-dieren/

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply