Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
De roep om de burgemeester ‘als veiligheidsbaas’ is groter geworden

 

288_how_to_flash

 

“Wat heeft een burgemeester nodig om zijn verantwoordelijkheid op het veiligheidsterrein waar te maken?” is de centrale vraag van de notitie ‘Burgemeester en Veiligheid’. Het antwoord daarop luidt: bestuurlijke kwaliteiten, een gedegen informatiepositie, een goede relatie met de gemeenteraad en het college en bevoegdheden die toegesneden zijn op de praktijk.

De notitie beschrijft de maatschappelijke en bestuurlijke context waarbinnen de burgemeester invulling moet geven aan zijn veiligheidsportefeuille. De notitie bevat geen voorstellen voor extra bevoegdheden. Wel wordt inzicht geboden in lopende wetsvoorstellen die raken aan de rol van de burgemeester in het lokale veiligheidsdomein.

De roep om de burgemeester ‘als veiligheidsbaas’ is groter geworden. De afgelopen jaren zijn nieuwe bevoegdheden voor de burgemeester voorbereid, ook buiten het klassieke openbare-orde-terrein. Deze notitie moet dan ook worden gezien als een markeringspunt en richtinggevend kader. Zij schetst het beeld van de burgemeester die de huidige samenleving nodig heeft.

Notitie ‘Burgemeester en Veiligheid’

Deze notitie beschrijft de bevoegdheden van de burgemeester op het terrein van lokale veiligheid. De notitie biedt daarnaast inzicht in aanhangige wetsvoorstellen die raken aan de rol van de burgemeester in het lokale-veiligheidsdomein.

Notitie ‘Burgemeester en Veiligheid’ (Ministerie van BZK)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply