Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Motie PVA: Protestdemonstratie tegen Armeens herdenkingsmonument in Almelo

 

COEN8462-600x400

Het Armeense herdenkingsmonument in Almelo

 

MOTIE PVA:

 

De gemeenteraad in vergadering bijeen op 30 september 2014, gehoord de beraadslaging,

Overwegende dat;

Vrijheid van meningsuiting geen vrijbrief is om te beledigen. De “Vrijheid van meningsuiting” mag nooit een excuus zijn om doelbewust haatdragende uitlatingen over personen of bevolkingsgroepen te doen.

Constaterende dat;

Door het aannemen in de Tweede Kamer van de Motie Rouvoet de regering is verzocht om binnen het kader van deze dialoog met Turkije voortdurend en nadrukkelijk de erkenning van de Armeense genocide aan de orde te stellen.

Het aanzetten tot discriminatie en rassengeweld, en het uiten van haatspraak, hate speech, zijn verboden volgens het Verdrag tegen rassendiscriminatie.

Het aan de rechter is om te oordelen dat die uiting of verspreiding achteraf gezien strafbaar of onrechtmatig was. De rechter kan dan bijvoorbeeld een boete opleggen voor die daad en een boete vaststellen voor elk volgende keer dat het gebeurt.

Besluit dat;

Het recht van protestdemonstraties onderdeel is van de Nederlandse democratie, dus ook van Almelo maar daar horen geen kwetsende, discriminerende of haatdragende uitlatingen over personen of bevolkingsgroepen bij,

en gaat over tot de orde van de dag.

 

00555

 

Voor stemden: CDA, CU, PVA, AlmeloCentraal, D66 (2)

Tegen stemden: PvdA, VVD, LAS, SP, GroenLinks, LeefbaarAlmelo, Lijst Céte

 

http://www.doorbraak.eu/vierduizend-turkse-nationalisten-probeerden-armeniers-almelo-te-intimideren/

 

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply