Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen aan het college B&W Almelo over het in slechte staat verkeren van paden

 

pva_1466085a

 

 Almelo, 14 oktober 2014.

 

Aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Almelo

 

Geacht college,

 

In de Ossenkoppelerhoek doet zich het volgende probleem voor:

Het gebied tussen Jan Tooropstraat – Andeas Schelfhoutstraat – Johan Jongkindstraat en Windmolenbroeksweg, beter bekend als de woningen van “het mijnwerkerspensioenfonds” zijn in de jaren 90 verkocht. Een groot aantal huizen aan de bewoners en een klein aantal aan de woningstichting Beter Wonen.

Bij deze woningen behoren ook een aantal achterpaden die in het verleden onderhouden werden door de door het pensioenfonds ingehuurde firma. Nu wordt het grasveld aan de Theo van Doesburgstraat en het grasveld aan de Willem van Konijnenburgstraat nog onderhouden door de gemeente.

Echter doet het probleem zich nu voor dat de achterpaden in een zo abominabele slechte staat verkeren dat vandaag of morgen mensen het risico lopen dat ze letsel op gaan lopen. Tevens is de afwatering zo slecht dat bij hevige regenval de achtertuinen van sommige bewoners totaal onder water komen te staan.

De Partij Vrij Almelo heeft de volgende vragen aan het college:

 

Vraag 1.

Welke verplichtingen omtrent het onderhoud en de verbetering van de (openbare) achterpaden ligt bij de gemeente?

Vraag 2.

Is de gemeente genegen om binnen afzienbare tijd wat te doen aan de afwatering en de onderhoud van deze paden?

Vraag 3.

Kunnen burgers aankloppen bij de gemeente als zij problemen ondervinden van de slecht onderhouden achterpaden.

Vraag 4. 

Mocht er letsel opgelopen worden in en rond de paden in dit gebied, wie is er dan verantwoordelijk voor de schade?

Vraag 5.

Mochten er problemen ontstaan door slechte afwatering van naastgelegen percelen, waardoor de achterpaden vol gaan lopen, doet de gemeente hier dan wat aan?

 

Verwachtende dat de vragen binnen de daarvoor gestelde termijn zullen worden beantwoord.

 

Met vriendelijke groet,

 

Namens Partij Vrij Almelo

Harry de Olde (fractievoorzitter)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply