Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen Partij Vrij Almelo aan college B&W betreft huisvesting arbeidsmigranten Huize Alexandra

 

pva_1466085a

Almelo 11 oktober 2014

 

Geachte college,

De Partij Vrij Almelo was zeer verbaasd dat het college op 8 juli jongstleden na aankoop van Huize Alexandra het complex wil slopen. En op 7 oktober ontvangen omwonenden en raadsleden een brief van het college dat er toch andere plannen zijn met Huize Alexandra. Er zouden gesprekken gaande zijn met het detacheringsbureau Marquette om hier mogelijk 70 arbeidsmigranten te huisvesten. Op 8 oktober staat er een artikel in de TCTubantia dat de gesprekken met Marquette al in een ver gevorderd stadium zijn.

Daarom hebben wij de volgende vragen aan het college:

Vraag 1.

Waren er op 8 juli jongstleden al gesprekken met het detacheringsbureau Marquette om Huize Alexandra te verhuren aan Marquette. Want detacheringsbureau Marquette had al langer belangstelling voor Huize Alexandra maar kon het niet van de overheid kopen.

Vraag 2. 

Waarom is de raad pas 7 oktober schriftelijk geïnformeerd omtrent de mogelijke huisvesting van arbeidsmigranten in huize Alexandra?

Vraag 3. 

Waarom zijn de omwonenden zo slecht geïnformeerd door het college?

Vraag 4. 

Is het wel raadzaam met het oog op overlast en veiligheid om arbeidsmigranten naast een asielzoekerscentrum te huisvesten, want dit zal nog voor veel meer overlast gaan zorgen in de buurt.

Vraag 5.

Gaat het college nog een bijeenkomst voor de omwonenden organiseren, waarin de omwonenden beter worden geïnformeerd over de plannen die er nu zijn met het voormalige huize Alexandra.

Vraag 6.

Heeft detacheringsbureau Marquette nog meer panden op het oog om arbeidsmigranten te huisvesten in Almelo? (nu al Begoniastraat en via een omweg is bungalowpark Lageveld opgekocht door Marquette van de gemeente Wierden). En zijn hier gesprekken over gaande met het college. Zo ja zou het college hier de raad van op de hoogte willen stellen.

Vraag 7. 

Heeft het college misschien ook een idee hoeveel arbeidsmigranten Marquette nog naar Almelo wil halen. Want goedwillende Almelose werkzoekenden komen op deze wijze niet meer aan een baan. Vooral laagopgeleide werkloze inwoners van Almelo worden door deze arbeidsmigranten verdrongen op de arbeidsmarkt (deze signalen vangen wij op van werkzoekenden) Een terechte vrees dat dit vooral nadelig uitwerkt voor laaggeschoolden zowel onder autochtone en eerdere migrantengroepen. Terwijl onze stad een hoge werkloosheid kent onder laaggeschoolde werkzoekenden, mogen die straks vrijwilligerswerk gaan doen met behoud van uitkering.

De Partij Vrij Almelo vindt het te gek voor woorden.

 

Met vriendelijke groeten,

Partij Vrij Almelo.

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Schriftelijke vragen Partij Vrij Almelo aan college B&W betreft huisvesting arbeidsmigranten Huize Alexandra”

  1. Sjoerd Visser schreef:

    Misleiding door achterkamertjespolitiek maakt het normale leven en werken ziek. Ook hier weer zo’n voorbeeld van achterkamertjespolitiek. Volgens mij is die benodigde bestemmingsplanwijziging ook al grotendeels in kannen en kruiken…voordat er nog over gestemd moet worden! Zo gaat dat nog steeds in het Almelose. De inwoners hebben blijkbaar niets te vertellen over die huisvesting. Die moeten slikken en stikken. Die democratie is huichelarij en voor de vorm. De huidige democratie = hypocratie.

Leave a Reply