Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen PVA aan college B&W van Almelo over Cogas – Caiway

 

pva_1466085a

Partij Vrij Almelo

 

Geacht college,

Ook de PVA  is ontstemd over het bericht dat Cogas per 1 januari het contract met Ziggo opzegt. Waardoor duizenden klanten van Ziggo in de regio verplicht worden over te stappen naar een andere provider. Willen mensen een kabelverbinding voor internet, TV en telefonie dan hebben ze op dit moment maar 1 keuze en dat is Caiway (vanaf 5 november 2013 is Caiway de dienstaanbieder op het HFC-netwerk van Cogas Kabel infra), maar dan zijn ze tevens verplicht om glasvezel van Caiway af te nemen (Caiway maakt geen gebruik van Coaxkabel).

Ook zou volgens Cogas in de loop van 2015 andere providers gebruik gaan maken van het glasvezel netwerk ? Maar gaat Cogas-Caiway goedkopere providers toelaten op hun netwerk?  Volgens Cogas zou er voor de klanten van Ziggo niet zoveel veranderen. Uit ons eigen onderzoek zijn wij van mening dat er dan heel veel veranderd voor de klant als zij de overstap naar Caiway maken.

Klanten gaan in de maand dan tussen de € 20.00 en € 30.00 meer betalen bij Caiway, voor een veel minder aanbod dan wat men nu bij Ziggo heeft. Ook bied Caiway de klanten alleen een pakket aan waaraan een jaar contract vastzit, waardoor klanten noodgedwongen een jaar vastzitten aan Caiway.

De Partij Vrij Almelo heeft de volgende vragen aan het College.

Vraag 1.

Was het college op de hoogte van dit besluit van Cogas om het contract met Ziggo op te zeggen en verder te gaan met Caiway ? Zoja waarom is hier dan goedkeuring aan verleend ?

Vraag 2.

Door de verplichte overstap naar Caiway worden klanten die nu nog bij Ziggo zitten onnodig op hoge kosten gejaagd, door veranderen van e-mailadressen, visitekaartjes en drukpapier (voor bedrijven kan dit oplopen tot in de duizenden euro`s) en duurdere abonnementen en aanschaf van nieuwe apparatuur. Kan het college in gesprek gaan met Cogas hoe deze extra onkosten worden gecompenseerd ?

Vraag 3.

Is hier sprake van belangenverstelling tussen Cogas en Caiway? Omdat per 5 november 2013 Cogas Kabeltelevisie BV is overgenomen door Caiway, waardoor deze de dienstaanbieder op het HFC-netwerk van Cogas Kabel Infra is geworden, met 20.000 aansluitingen in 2013 en 44.000 aansluitingen in 2014 en het project loopt nog door na 2014.

Vraag 4.

Volgens Cogas zou in de loop van 2015 ook andere providers gebruik gaan maken van het glasvezelnetwerk. Zou het college bij Cogas kunnen informeren of hier ook gesprekken over gaande zijn met andere providers ?

Vraag 5.

En kunnen de gemeentes (Almelo, Dinkelland, Hardenberg, Hof van Twente, Oldenzaal, Tubbergen, Twenterand en Wierden) die aandeelhouder zijn van Cogas, dit besluit van Cogas om Ziggo van de kabel te doen nog blokkeren ?

Vraag 6.

Ziggo zou kunnen blijven bestaan op de coaxkabel, is dit nog een mogelijke oplossing voor de Ziggo klanten?

Vraag 7.

Gaat Caiway de klanten van Ziggo de zelfde aanbiedingen doen als de klanten van Ziggo nu hebben tegen een zelfde prijs?

Vraag 8.

Bent u gemeentelijk aandeelhouder medeverantwoordelijk ?

Wij hopen zo snel mogelijk duidelijke antwoorden te krijgen op onze vragen.

Met vriendelijke groeten,

Partij Vrij.Almelo

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply