Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Verordening verruiming winkeltijden Almelo 2014

raad6243-64

Gemeenteraad Almelo

 

Het college stelt de gemeenteraad voor om een nieuwe winkeltijdenverordening vast te stellen. Het college wil dat bepaalde winkels voortaan elke zondag open mogen zijn. Het gaat onder meer om winkels in levensmiddelen en de winkels op de woonboulevard. Voor alle overige winkels (inclusief binnenstad) wil het college jaarlijks de 12 koopzondagen die er al zijn verruimen naar 26 zondagen.

De nieuwe winkeltijden verordening (verruiming) werd met 26 stemmen voor en 5 stemmen tegen aangenomen.

Tegenstemmers waren Christen Unie, SP en PVA.

 

Voorzitter:

Het is naïef om te denken dat verruimende openstelling de economie gaat stimuleren. Zit Almelo hierop te wachten. Zit de burger hierop te wachten. De Partij Vrij Almelo denkt van niet, hooguit een kleine groep ondernemers en dan nog vaak de grotere zaken zoals de supermarkten. Veel burgers, maar ook veel ondernemers vinden de huidige regeling ruim genoeg, dat zijn tenminste de geluiden die wij hebben gehoord. Bovendien betekend het ook een aantasting van de zondagsrust, die grote groepen toch nog erg hoog in het vaandel hebben staan. De kleine ondernemer zit er niet op te wachten nog meer zondagen te moeten werken, voor hen is het niet rendabel. 
 
Je kunt je euro maar 1 keer uit geven; we gaan dan ook echt niet meer consumeren op deze “extra” zondagen, mede gezien vanwege onze alsmaar dalende koopkracht. Dezelfde omzet gaat nu alleen verspreid worden over 7 dagen i.p.v. 6. En dat dus tegen hogere personeelskosten, met dan ook hogere prijzen voor ons allemaal tot gevolg, evengoed van maandag t/m zaterdag !
Het merendeel van de winkelbezoekers hangt er zondags alleen rond uit verveling, zonder te kopen. De sociale en maatschappelijke druk om steeds meer te moeten doen is zeker wel aanwezig.                                                                       
Nu de zondagen, morgen langere openingstijden…en voordat je het weet moeten winkels dag en nacht open zijn. Daar kan geen kleine zelfstandiger aan meedoen zonder jezelf kapot te werken behalve natuurlijk de grote boys zoals de Hema’s en C&A’s. Wij vinden het erg jammer dat de mensheid alleen maar steeds meer oog krijgt voor materialisme, ten koste van sociale aspecten.

Uiteindelijk zullen het “de groten” zijn die hier hun voordeel halen.

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Verordening verruiming winkeltijden Almelo 2014”

  1. Sjoerd Visser schreef:

    Ik hoor toch van diverse mensen dat die het wel handig en fijn vinden als b.v supermarkten open zijn op zondagmiddag. Vooral als men wat vergeten is te kopen. Ïeder kan voor zichzelf uitmaken of die op zondagmiddag gaat winkelen…of niet. Als het wettelijk kan…waarom moet de politiek zich daar dan mee willen bemoeien? Die bemoeizucht kan men beter gebruiken om voor positieve ontwikkeling te zorgen…zoals oplossingen geven die géén problemen opleveren voor inwoners.

Leave a Reply