Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Welk afval waar?

00600

In groepjes konden raadsleden en bezoekers mini-afvalbakken op de juiste plaats zetten

 

In plaats van afvalinzameling wordt er steeds meer gesproken over het inzamelen van grondstoffen. Dit is mede ingegeven door het feit dat grondstoffen steeds schaarser worden en daardoor op de markt een steeds hogere opbrengstprijs kunnen genereren. Door deze ontwikkeling is de wijze waarop gekeken wordt naar de inzameling van huishoudelijk afval kijken veranderd.

Wat mag in welke afvalbak? Afvalscheiding is populair, veel mensen scheiden glas, papier en gft. Maar waar hoort een oude cd of videoband thuis? Mogen kattenbakkorrels en lucifers in de groenbak? En waarom mag kristal niet in de glasbak? Dit waren vragen die de Partij Vrij Almelo en enkele andere raadsleden stelden.

Gisteravond werd er over gedebatteerd in de gemeenteraad.

Door afval te scheiden blijft er minder gewoon huisvuil (of restafval) over. Dat scheelt milieubelasting, want afvalverwerking kost energie en zorgt voor de uitstoot van broeikasgassen, wat leidt tot versterking van het broeikaseffect.

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply