Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Het algemeen belang (ingezonden)

 

COEN1396

Bijeenkomst voor een socialer Almelo

 

Sta even stil en bedenk wat dit in de werkelijkheid betekent.

Het algemeen belang is in feite het belang van IEDEREEN, niemand uitgesloten.
Dit begrip wordt echter door politici misbruikt om iedereen het idee te geven dat het zijn belang is. Maar in werkelijkheid is dit “politieke algemeen belang” niets anders dan het belang van de groep die een wet maakt, die de macht heeft, ten koste van alle andere mensen.”

Dat betekent dus dat iedereen die voor een partij stemt, vaak niet stemt voor zijn eigen belangen. Tenzij die heel toevallig samenvallen met de belangen van de groep die nu de wetten kan maken. Kans nul komma nul nul een!

Als klein voorbeeld: Wil een bestuur een nieuw gemeentehuis betaald door de belastingbetaler, dan is dat één punt. En die hebben daarvoor uw geld nodig!!! Of je uiteindelijk dan beter uit bent, is nog een grote vraag.
Je weet wel wat Frederic Bastiat zei:  “Democratie is de grote farce waarbij iedereen denk dat hij er zelf beter van wordt ten koste van alle anderen”.

Analyseer maar eens wat ze zeggen en wat daarvan de conskwenties zijn.

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply