Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Procesvoorstel kerntakendiscussie 2015 (Raadsvergadering 18-11-2012)

 

pva_1466085a 

Voorzitter,
 
We zien talloze betekenisvolle maatschappelijke initiatieven van burgers die deel uit maken van uiteenlopende netwerken. De veranderende samenleving betekent een andere rol voor collegeleden en raadsleden als het gaat om de relatie met burgers. De uitdaging voor gemeenten is – mede vanwege de vele taken die op hen af komen – om de plannen met de samenleving te maken. Belangrijk is dat de overheid de samenleving niet in de weg staat, maar een enthousiasmerende rol inneemt bij initiatieven.
 
Het is de essentie van de overheid om in verbinding te zijn met burgers.
 
In het voorliggende procesvoorstel komen een aantal zaken naar voren die de PVA aan de orde heeft gesteld, dierenwelzijn / dierenasiel / burgerparticipatie evalueren / welzijn en werkgelegenheid evalueren / sociaal ondernemen of, door mensen meer zeggenschap te geven over de inzet van middelen. Allemaal punten dus die de relatie burger – overheid bevorderen.
 
Bij ons hebben zich twee organisaties gemeld die belangeloos mee willen werken aan het tot stand komen van burgerparticipatie. Namens de Partij Vrij Almelo wil ik u met nadruk erop attenderen om met deze organisaties in gesprek te gaan om zo de kosten van bovengenoemde onderwerpen te beperken.
 
Deze organisaties hebben een breed draagkracht onder de bevolking en onder het bedrijfsleven. Alle bovengenoemde onderdelen worden belicht in de doelstellingen van deze stichtingen.
 
Hopende dat u als verantwoordelijke deze kans op participatie niet voorbij laat gaan om naar de toekomst te groeien naar een breed gedragen beleid voor de stad Almelo en haar naaste omgeving.
 
Dank u

 

Tips speciaal voor de Almelose Raad en het College….

Nieuw: Met burgers!

Handzaam spoorboekje over burgerparticipatie en maatschappelijke initiatieven. Met ervaringen, praktijkvoorbeelden en tips voor raad en college.

Met burgers! Spoorboekje voor raad en college (pdf)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply