Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Senioren die veel zorg nodig hebben, worden extra hard getroffen
Categories: Sociaal

 

Geachte lezer,

Onderstaand en in de bijlage informatie over de Petitie Koopkracht Senioren die vandaag om 13.45 uur wordt aangeboden aan de Vaste Kamercommissie voor Sozawe. In 10-14 dagen door bijna 40.000 senioren online ondertekend. ANBO roept de Kamer op in actie te komen. Want als er niets gebeurt, zullen senioren de komende jaren onevenredig minder te besteden hebben dan werkenden. Vooral senioren die veel zorg nodig hebben, worden extra hard getroffen

Met vriendelijke groet,

Frank van der Aa,
persvoorlichter

11 november 2014

Kamer ontvangt petitie behoud koopkracht senioren

Ondertekend door bijna 40.000 personen

ANBO, belangenorganisatie voor senioren overhandigt vandaag om 13.45 uur in de Statenpassage van de Tweede Kamer namens bijna 40.000 personen een petitie voor behoud van de koopkracht van senioren. 2015 is het vijfde jaar op rij dat de koopkracht van senioren achterloopt op werkenden.

Onevenredig verdeeld

ANBO-directeur Liane den Haan: “Het is nogal wat: 40.000 senioren hebben de afgelopen twee weken onze petitie getekend. Zij vinden dat het Kabinet geen oog heeft voor de stapeling van maatregelen en ook dat zij te hard in hun portemonnee worden getroffen. De ondertekenaars willen dat het kabinet de bezuinigingen evenredig verdeelt. Zij vinden dat het om draagkracht moet gaan en niet om leeftijd. Als het aan het kabinet ligt, gaan senioren de komende jaren meer belasting betalen. Dit omdat zij voor deze groep mensen een aantal belastingvoordelen verlaagt of schrapt. Maatregelen die ook doorwerken in de zorgtoeslag, de huurtoeslag en de eigen bijdragen voor langdurige zorg. Bovendien blijkt achteraf vaak dat het eerder berekende koopkrachtverlies negatiever uitpakt dan voorspeld.”

Signaal voor politiek Den Haag

Met de petitie wordt richting Politiek Den Haag het signaal afgegeven, dat het kabinet geen oog heeft voor de stapeling van maatregelen die senioren onevenredig hard treffen in hun portemonnee in vergelijking met andere groepen. Het niet-indexeren en zelfs korten van de pensioenen, zorgt ervoor dat de meeste senioren al in rode cijfers komen. ANBO roept de Kamer op in actie te komen. Want als er niets gebeurt, zullen senioren de komende jaren onevenredig minder te besteden hebben dan werkenden. Vooral senioren die veel zorg nodig hebben, worden extra hard getroffen.

Bijlage: Daarom Petitie behoud Koopkracht Senioren

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply