Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Uitvoeringsprogramma participatiewet

FR6M2EYN

 

Het is onthutsend en verontrustend dat beleidsinterventies aan de onderkant van de arbeidsmarkt zelden werken of zelfs averechts werken. Er is sprake van verdringing en concurrentievervalsing met als voornaamste verliezers mensen die al zo weinig te verliezen hebben. Waar hoogopgeleide arbeidskrachten goed scoren op de ranglijsten zijn er voor mensen die het tempo en de complexiteit op de werkvloer niet kunnen bijbenen nauwelijks plaats. Met hun beleid van aanbesteding dwingen gemeenten het bedrijfsleven om op het ene moment mensen aan te nemen en ze op het andere moment op straat zetten. De lage tarieven van de sociale werkvoorziening drukken particuliere ondernemers uit de markt. Onbetaald werk en tegenprestaties dichten de groeiende gaten in de gemeentelijke begrotingen, maar leveren uitkeringsgerechtigden weinig op.

De productie bij bedrijven is in de loop der tijd fors opgeschroefd. De werkdruk is hierdoor enorm toegenomen en er zijn geen aanpassingen gemaakt om dit te kunnen verwerken. Daardoor ontstaan er veel storingen waardoor de mensen veel harder moeten werken en lange dagen moeten maken. Hierdoor ontstaan er veel lichamelijke klachten en uitval van de groep vaste medewerkers waardoor bedrijven gaan praten met uitzendbureaus die actief bemiddelen tussen buitenlandse arbeidskrachten en werkgevers.

We hebben een stad met veel laagopgeleiden. Deze mensen krijgen pas weer kans op een baan als de gemeente gaat praten met bedrijven die met zulke uitzendbureaus in zee zijn gegaan.

De nieuwe Participatiewet  moet ervoor zorgen dat honderdduizenden mensen in de bijstand of met een beperking aan het werk gaan. Dat leidt tot nog meer concurentie en verdringing voor laagopgeleiden. Als de overheid niet beter luistert naar mensen uit de praktijk, eindigen veel kwetsbare mensen de komende jaren in de marge.

 

Partij Vrij Almelo

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Uitvoeringsprogramma participatiewet”

  1. Alice NietInDromenland schreef:

    De overheid luistert alleen naar zichzelf en weet het altijd beter…ondanks de alarmbellen en noodsignalen. Zelfs de realiteit kan de ogen niet openen!!! Laat staan dat er wat zinnigs uit de monden komt.

Leave a Reply