Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Geen wilde dieren meer in het circus

 wild1-600x360

Circus met wilde dieren wordt verboden in Nederland

 

Eindelijk is het dan zover. Het kabinet gaat wilde dieren verbieden in het circus. Dit staat er in ’t regeringsakkoord: “Er komt een verbod op het gebruik van wilde dieren in circussen.”

http://www.rijksoverheid.nl/nieuws/2014/12/13/geen-wilde-dieren-meer-in-het-circus.html

Het welzijn, de gezondheid en het natuurlijk gedrag van wilde zoogdieren in een circus worden aangetast en daarom komt er een verbod op het gebruik van deze dieren. Met dit voorstel van staatssecretaris Dijksma is de ministerraad akkoord gegaan.

Het verbod gaat in op 15 september 2015, aldus staatssecretaris Sharon Dijksma. Volgens Dijksma tasten het vele gereis, de beperkte beschikbare ruimte en het soms aan de ketting leggen het welzijn van wilde dieren aan. ‘Het is niet meer van deze tijd dat wilde dieren als olifanten en tijgers optreden in een circus. De aantasting van het dierenwelzijn weegt niet op tegen het gebruik van deze dieren voor vermaak en instandhouding van een traditie.’ Veel Nederlandse gemeentes waaronder Almelo hielden circussen met wilde dieren al buiten de grenzen.

 

http://www.tubantia.nl/regio/almelo/almelo-doet-oproep-aan-staatssecretaris-maak-tempo-met-verbod-op-wilde-dieren-in-circus-1.4536748?rs=cb

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply