Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Verbazing over de weigering van voedselbanken Almelo en Enschede om mee te werken aan benefietkerstdiner

wed

Geen medewerking goed doel kopte TCTubantie vanmorgen op haar Almelose pagina. Er was alom verbazing over de weigering van voedselbanken Almelo en Enschede om mee te werken aan een benefietkerstdiner. De stichting Share your Compassion is stomverbaasd over de weigerachtige houding van de voedselbanken Almelo en Enschede als het gaat om de medewerking aan een door de stichting georganiseerd benefietkerstdiner. Zo’n 2000 tot 2500 cliënten van voedselbanken uit Oost-Nederland komen zaterdag naar Almelo voor een volledig verzorgde middag en avond voor gezinnen aan de onderkant van de samenleving. Dat deze voedselbanken niet hun medewerking willen verlenen kunnen we begrijpen want minimaal 50 procent van de mensen die de voedselbank bezoeken, komen daar niet graag is ook onze mening.

Bovenstaande deed ons direct denken aan de actie van een organisatie waar verliefde stellen die afhankelijk zijn van de Voedselbank met hulp van ondernemers kunnen trouwen. Een mooie bruiloft is onbereikbaar voor mensen die bijvoorbeeld afhankelijk zijn van de voedselbank. Voor hen was er daarom een actie waarbij stelletjes geselecteerd moesten worden. Het uitverkoren stel krijgt een bruiloft met alles erop en eraan. En de rekening gaat naar ondernemers. De ondernemers waren volgens de organisatie zo gevonden. Om een bruidspaar te vinden was minder makkelijk.

Om als stelletje in aanmerking te komen voor de gratis bruiloft moet het toekomstig echtpaar gedurende een langere tijd afhankelijk zijn van de voedselbank, een stabiele relatie hebben en bereid zijn om in de media te verschijnen aldus de organisatie.

Een belachelijke gang van zaken alsof iedereen die misschien niet voor de voedselbank in aanmerking komt, zich wel een bruiloft ‘met alles erop en eraan’ kan permitteren! Schenk het geld aan de voedselbank zelf, dan kunnen er heel wat meer mensen van profiteren. Ook kunnen we niet begrijpen dat er überhaupt mensen zijn die dit willen als je zo in de problemen zit, dat wil je toch niet delen met de grote boze buitenwereld? Of krijgen ze nu ook een vette gevulde bankrekening mee, we denken het niet.

De oude joodse traditie dat je zoveel mogelijk anoniem geeft en zeker nooit in het openbaar, omdat je met een demonstratief goed gebaar de ontvanger in verlegenheid brengt gaat hier naar onze mening op.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply