Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Opening nieuw stadhuis

 

stadhuis_Almelo_2011_01

Aan het college van B&W Almelo

Almelo, 28 januari 2015

Betreft: Opening nieuw stadhuis.

 

Geacht college,

In de (concept)besluitenlijst van het Seniorenconvent wordt gewag gemaakt van een openingsweek en een koninklijk bezoek bij/voor de opening van het nieuwe stadhuis. Bij dit voornemen wensen ondergetekende enkele kanttekeningen te plaatsen.

De bouw van een nieuw stadhuis is van meet af aan omstreden geweest. De noodzaak- en wenselijkheid van een nieuw stadhuis is ook nooit aangetoond. Dat kon ook niet, omdat het in wezen een opportunistisch compromis (coalitie) was. Het mocht niet gebouwd worden op de Markt van de een, het huidige stadhuis mocht niet gerenoveerd worden van de ander, maar met een ‘sober’ stadhuis op een andere plek konden allen (coalitie) leven.

Niet alleen veel politici, maar ook opiniepeilingen lieten destijds zien dat het overgrote deel van de bevolking tegen de bouw van een nieuw stadhuis was. Het college bestreed weliswaar de uitkomsten van die peilingen, maar weigerde tegelijkertijd om een onafhankelijke peiling te laten uitvoeren. Anno 2015 kan geconstateerd worden dat de bouw van een nieuw stadhuis nog steeds gezien wordt als verspilling van gemeenschapsgeld. Niet zo gek want jaar in, jaar uit zijn en worden we geconfronteerd met bezuinigingen en lastenverzwaringen.

Dat was de maatschappelijke context toen het besluit om een nieuw stadhuis te bouwen werd genomen en dat is vandaag de dag nog steeds zo.

Het heeft geen zin om opnieuw een discussie te voeren over wenselijkheid van een nieuw stadhuis, want het staat er inmiddels al. We volstaan met de constatering dat het besluit om een nieuw sober stadhuis te bouwen destijds met een kleine meerderheid, voornamelijk de toenmalige coalitie, en dus met een grote minderheid is genomen.

Voor het feit dat u overweegt om voor de ingebruikname van het stadhuis een hele openingsweek met koninklijk bezoek te organiseren kunnen wij geen begrip opbrengen. We verwachten van het college een ingehouden en bescheiden opstelling in deze kwestie en dat er geen euro meer aan wordt besteed.

Met klem verzoeken wij u dan ook om af te zien van de voornemens om activiteiten te ontwikkelen zoals in het verslag van het seniorenconvent staan vermeld en te volstaan met een bescheiden en simpele ingebruikneming van het gebouw.

 

Met vriendelijke groet,

namens de fracties van: D66, AC, LAS, GL, PVA en SP

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “Opening nieuw stadhuis”

 1. H.Koos schreef:

  Helemaal mee eens!

  Dus denk erom geen bitterballen, karbonades, frikandellen, taartjes, patatjes oorlog en glazen champagne meer naar binnen werken voor, tijdens en na de raadsvergaderingen, maar TOTALE SOBERHEID NU !

 2. A.Zomer schreef:

  Helemaal mee eens.

  In plaats van bezig te zijn met dit totaal overbodige gebouw, hadden eens kunnen denken aan de talloze Almeloérs die elke week voor de voedsel bank staan.
  Blijkt maar weer de onze ambtenaren meer en zich zelf bezig zijn dan met het welzijn van haar burgers.
  Maar ja het is wel een duidelijke afspiegeling van wat er in Den Haag gebeurt.
  Eerst hun eigen belangen behartigen en daarna de vluchtelingen, zodat er voor de normale burger maar één ding over blijft betalen of naar de voedselbank.

Leave a Reply