Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen aan B&W over horecazaak Ben Wok in Almelo

 

pva_1466085a

Schriftelijke vragen aan B&W over horecazaak Ben Wok in Almelo

 

Geacht college, 

Onze samenleving verandert snel en ingrijpend. Mensen zijn mondiger dan ooit tevoren en wensen serieus genomen te worden, juist door politiek en overheid. Dat lijkt steeds moeilijker te lukken. Burgers hebben steeds meer het gevoel dat voor hen en over hen, maar zonder hen wordt besloten. In een tijd van ongekende communicatie mogelijkheden is dat niet uit te leggen of te verdedigen. Daarbij komt dat vraagstukken vaak zo complex zijn, dat bevredigende oplossingen nagenoeg onmogelijk lijken. Het gevolg is dat de kloof tussen bestuur en burgers verder toeneemt en het vertrouwen in de politiek snel afneemt. Die complexiteit maakt intensieve communicatie en goed overleg nodig. Door met alle betrokkenen van meet af aan bij een vraagstuk samen te werken. Dat is de basis voor een gezamenlijke inzet om die oplossingen ook te willen realiseren. Het gangbare openbaar bestuur heeft moeite met deze fundamenteel andere aanpak.

Niet luisteren naar de burger zorgt op de lange termijn voor alleen maar meer boosheid. Het artikel op sociale media “Ben Wok (begrip in Almelo) moet noodgedwongen sluiten” gaf dit na ruim 300 keer gedeeld te zijn prima weer. En ook politici op hun beurt, luisteren selectief en beperkt naar wat burgers op sociale media te zeggen hebben. Voor politici ligt dat niet zozeer aan hun bereidheid naar burgers te luisteren, maar aan de praktische onmogelijkheid alle reacties te lezen, laat staan daarop steeds te reageren.

Je zou je kunnen afvragen: wie luisteren er dan wel? Dat lijken eigenlijk alleen journalisten te zijn, die voortdurend op zoek zijn naar nieuws en dus wel moeten luisteren gezien het artikel in de TCTubantia van maandag 12 januari.

Eigenaren Ellen Appeldoorn en John Benson van Ben Wok waren een begrip in Almelo. Door het grote aantal bekeuringen zien ze het niet meer zitten en vertrekken uit Almelo 

 

Het college wordt verzocht de volgende vragen schriftelijk te beantwoorden:

 

Vraag 1

Waarom wordt de goed draaiende onderneming Ben Wok ondernemen onmogelijk gemaakt door de gemeente?

Vraag 2

Gemeenten kunnen een hoop narigheid voor ondernemers wegnemen door beter met hen te communiceren en de juiste maatregelen te nemen. Bent u het hiermee eens?

Vraag 3

Kunt u begrijpen dat niets zo frustrerend is voor een ondernemer als wanneer hij ineens weer met een toezichthouder wordt geconfronteerd, simpelweg geen antwoord krijgen bij een vergunningaanvraag of van het kastje naar de muur te worden gestuurd?

Vraag 4

Zo ja, waarom werd deze hardwerkende ondernemer dan enkele uren opgesloten in het arrestantencomplex Borne? Wat is de reden daarvan?

Vraag 5

Bent u het met ons eens dat de gemeente niet zonder lokale ondernemers kan? Ondernemers zorgen voor werkgelegenheid en bedrijvigheid en dragen bij aan een bruisende en leefbare stad. Omgekeerd hebben de ondernemers ook de gemeente nodig, bijvoorbeeld voor het soepel verlenen van vergunningen met de bedoeling zijn bedrijf draaiende te houden.

Vraag 6

Mocht de gemeente het toch heel belangrijk vinden dat iedereen zich aan die regeltjes houdt, lijkt het dan niet handig eerst je eigen ambtenaren goed te instrueren?

 

Met vriendeijke groet,

Namens de PVA

Harry de Olde (fractievoorzitter)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply