Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
UITNODIGING VAN DE GEMEENTERAAD Almelo

 

raad6243-64 Raad Almelo

 

Almelose gemeenteraad wil met u in gesprek. De financiële positie van Almelo is zorgelijk. Bezuinigingen zijn daarom noodzakelijk. Het college van burgemeester en wethouders heeft de gemeenteraad een pakket aan zogeheten ‘zoekrichtingen’ aangeboden die samen leiden tot vijftien miljoen euro aan bezuinigingen. Daarbij zijn ook kerntaken geformuleerd, wat is wel een taak van de gemeente en wat niet? Het is aan de gemeenteraad om op 2 juli 2015 een besluit te nemen voor de komende jaren.

Om dat zorgvuldig te doen, willen de raadsleden graag in gesprek met u, inwoners, ondernemers en organisaties in de stad. U weet immers ook wat er speelt en u kent uw stad. Daarom wil de raad u vragen mee te denken, mee te praten over de voorstellen en alternatieven aan te dragen. Het bedrag aan bezuinigingen is hoger dan het tekort. Dat betekent dat er ook ruimte is voor nieuwe investeringen. Ook daarover wil de raad uw mening horen. Welke doelen wilt u de komende jaren bereiken voor de Almelose samenleving? Heeft u ideeën over de zoekrichtingen, mail ze dan voor 3 maart aan raadsgriffie@almelo.nl (reacties zijn openbaar en worden op internet geplaatst) of bel 0546-541391.

Geef in uw reactie vooral aan: – over welke zoekrichting u het wilt hebben, – welke positieve of negatieve gevolgen u daarvan verwacht en – welke eventuele alternatieven en nieuwe zoekrichtingen u ziet. Wellicht ziet u ook mogelijkheden om de inkomsten voor de gemeente te verhogen? Wilt u uw mening mondeling toelichten? Laat dat in uw reactie weten, u ontvangt dan uiterlijk 6 maart een uitnodiging voor een politiek beraad. Deze zijn gepland op dinsdagavond 10 en 24 maart vanaf 19.30 uur. Alle informatie over de zoekrichtingen en de kerntaken is te vinden op https://www.almelo.nl/publicaties-en-verslagen. Mede met behulp van uw inbreng kan de gemeenteraad een afgewogen keuze maken.

Laat daarom uw mening horen! De Gemeenteraad is uw stem!

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply