Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Almelo sociaal in balans door minder vluchtelingen

 

alex1

Het voormalige Huize Alexandra

 

Veel gemeenten hebben problemen met het huisvesten van asielzoekers die een verblijfsvergunning hebben gekregen, de zogeheten vergunningshouders. Van de 403 gemeenten voldeden er op 1 december 319 niet aan de taakstelling die is opgelegd door het Rijk. Daarentegen voldoet Almelo ruim aan de gestelde doelen door op dit moment 394 asielzoekers extra onderdak te bieden. (282 op 1 december). Waarom deze overschrijding is ontstaan werd echter nooit vermeld. De reden zou kunnen zijn om de Algemene Uitkering wat op te schroeven die Almelo krijgt uit Den Haag bij meer inwoners.

Dat Almelo hierdoor extra in de problemen komt wordt dan maar op de koop toe genomen. Daarbij voorzien wij grote problemen met de huisvesting van asielzoekers want er komen waarschijnlijk nog meer vluchtelingen naar Almelo. Het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) is in Almelo op zoek naar meer opvangplaatsen voor vluchtelingen. Daarbij is hun oog gevallen op Huize Alexandra, het voormalige meisjesinternaat aan de Vriezenveenseweg. De meeste van deze vluchtelingen komen uit Syrië, Eritrea en Somalië. Gevolg is dat de wachttijd voor iedereen die op de wachtlijst voor een sociale huurwoning staat, oploopt. Als gemeenten gevraagd wordt om asielzoekersgezinnen onder te brengen lukt dat meestal nog wel. Maar vaak gaat het om (jonge) alleenstaande mannen. Daar zijn geen woningen voor, terwijl tegelijkertijd ook autochtone jongeren om dat soort goedkopere huizen vragen.

Wij (dus ook Almelo) kunnen niet alle ellende van de wereld op onze nek nemen. Want na Syrië, Eritrea en Somalië komt er wel weer een nieuwe brandhaard elders in de wereld en begint de druk om vluchtelingen op te nemen van voren af aan. De Almelose overschrijding van een paar honderd vluchtelingen die we al hebben is nog net niet een druppel op een gloeiende plaat en ook niet de druppel die de Almelose bevolkingsemmer doet overlopen, maar laat het niet een tot aan de rand gevulde wasteil worden.

Daarbij valt nog op te merken dat het te krankzinnig voor woorden is dat verzorgingshuizen worden gesloten terwijl er asielzoekerscentra worden geopend.

 

Partij Vrij Almelo

http://www.vng.nl/onderwerpenindex/integratie-en-asiel/vreemdelingenzaken/nieuws/taakstelling-huisvesting-asielzoekers-2015-bekend

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Almelo sociaal in balans door minder vluchtelingen”

 1. bert [maathuis] schreef:

  Het feit dat er momenteel zoveel mensen de wereld over zwerven, op zoek naar een goed, fatsoenlijk heenkomen, heeft natuurlijk een zekere achtergrond. Zo lang deze niet aangepakt wordt, zullen de mensen uit hun geboorteland verdreven blijven worden. Het is dus zaak om het probleem bij de wortel aan te pakken, in plaats van telkens noodoplossingen door te voeren.

  En zeker, administrator, het lijkt tegennatuurlijk: “Daarbij valt nog op te merken dat het te krankzinnig voor woorden is dat verzorgingshuizen worden gesloten terwijl er asielzoekerscentra worden geopend.”

  Graag wijs ik nog op een andere uiterst zorgelijke ontwikkeling. Want zó heb ik mijn jeugd in Almelo NIET doorgebracht+ toen ter tijd mocht en kon je nog gewoon kind zijn! >>>

  http://niburu.co/index.php?option=com_content&view=article&id=9015:de-staat-wil-je-kinderen-vanaf-hun-geboorte&catid=9:binnenland&Itemid=22
  En reken maar dat men het deze kant uit wil laten gaan. Volgende stap: ’s morgens je kind[eren] brengen, en ’s avonds weer ophalen van de crèche; ja, let wel, maandag(ochtend) brengen en vrijdag(avond) ophalen! Zien wij deze ontwikkeling dan niet??? Er zijn inmiddels al HBO-opleidingen (o.a. in Zwolle) voor MANAGERS voor kindercrèches; hóe ver kunnen parlement & regering gaan!

Leave a Reply