Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
De Klup – voor mensen met een beperking

 

klub

Werkbezoek raad Almelo op 11 maart aan het Meester Siebelinkhuis 

 

Om 19.30 uur werden de gemeenteraadsleden uit verschillende politieke partijen hartelijk ontvangen door vrijwilligers en bestuursleden. Na een (muzikaal) verhaal over het werk van De Klup door de presentator kregen de raadsleden een rondleiding door het gebouw.
De raadsleden gaven te kennen het prettig te vinden om met eigen ogen te zien wat er gebeurt in De Klup. En om van de mensen die er gebruik van maken zelf te horen hoe ze het vinden in De Klup. “Je krijgt er nu echt een gevoel bij”, aldus de raadsleden. Dat gevoel krijgen we ook toen er vanuit de activiteitenruimte “bloemschikken” trots een zelfgemaakt plantje werd aangeboden aan de presentator na een swingende afsluiting van een geslaagde bijeenkomst. De sfeer is hier dus goed.

Het bezoek van de raadsleden brengt de politiek dicht bij de mensen en dat is precies wat we graag wilden bereiken met dit bezoek.”

 

Via deze muzikale en creatieve uitnodiging herinnert De Klup Twente de Almelose raad aan het werkbezoek aan het Meester Siebelinkhuis.

 

003

001

010

006

Via een beeldscherm kun je een dansje maken (en leren).

 

Plezier, meedoen in de samenleving, anderen ontmoeten en eigen talenten ontdekken: dat is waar het om gaat bij Stichting De Klup Twente.

Stichting De Klup Twente beschikt over een eigen gebouw het “Meester Siebelinkhuis”, genoemd naar de grondlegger van stichting “De Klup” Hij kreeg het o.a. bij de gemeente voor elkaar dat de stichting grond ter beschikking kreeg. Subsidie voor het bouwen kreeg men niet, maar meester Siebelink wist via allerlei acties geld bijeen te verzamelen. In 1975 werd het gebouw geopend en werd er gestart met allerlei activiteiten voor mensen met een verstandelijke beperking uit de regio Almelo.

Het Meester Siebelinkhuis is gelegen aan een prachtige groenstrook in de gemeente Almelo, vlak tegen de Almelose A aan.

Het is belangrijk dat de vrijwillige inzet niet alleen bestaat uit “nuttig zijn” voor de samenleving maar vooral dat het een positieve invloed heeft op de vrijwilliger zelf want het is immers zo’n fantastisch gevoel om al deze mensen te zien genieten en trots te zien zijn.

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply