Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Slogan: Het nieuwe dierenasiel, dat bouwen we samen!

2861198123-600x382

Leven achter tralies, je moet er niet aan denken. Ik ging het zelf ervaren…….

 

Raadslid-laat-zich-opsluite

Op 26 september 2012 liet ik mij twaalf uur opsluiten in een kennel van dierenopvang het Noordbroek in Almelo. Ik wil aandacht vragen voor de opvang die hoog nodig aan vernieuwing toe is. 

 

Per jaar belanden er duizenden honden en katten in de dierenasiels vanwege allerlei uiteenlopende redenen. Al deze honden en katten zijn ooit dat leuke pupje of kitten geweest waarmee geknuffeld en gespeeld werd, waarmee de trotse baasjes …..rondliepen en plezier aan beleefden.

En dan uiteindelijk is hij of zij groot en volwassen, en is de hond of poes om wat voor reden dan ook niet meer welkom !

Stelt u zich eens voor hoe u het zou vinden als u ‘s morgens op uw werk plotseling niet meer welkom bent en dat u bij thuiskomst opgewacht wordt om vervolgens achter de tralies te verdwijnen terwijl u van niets weet……

De dierenopvang heeft al jaren plannen voor de bouw van een nieuw opvangcentrum, maar kan die vanwege ruimtegebrek niet uitvoeren aldus Karin Wagemakers in een interview die zij op die dag hield met RTV-Oost. Waar het nieuwe asiel komt zal haar een zorg zijn…….

Met mijn actie hoopte ik dat het Almelose gemeentebestuur in beweging zou komen en een lap grond beschikbaar zou stellen via bruikleen of een andere constructie die zij dan zelf wel kunnen bedenken. Het is onroerend hoeveel mensen mij belden over het berichtje die de volgende dag in de TCTubantia verscheen. Een paar mensen heb ik persoonlijk opgezocht. Jullie mogen het best weten….ik heb die nacht niet kunnen slapen, maar de reacties van deze paar mensen hebben er voor gezorgd dat we blijven knokken voor een nieuw dierenzorgcentrum.

Er werd gauw een actie gestart om geld in te zamelen voor de bouw van een nieuw asiel. „We gingen het gelijk goed aanpakken. „We willen een nieuw gebouw waar plek is voor het asiel, de dierenambulance, een dierenarts, een trimsalon, een kinderboerderij, een dierenziekenhuis en een opvangplek waar ouderen hun huisdier kunnen bezoeken die ze niet mogen meenemen bij opname in een verpleeghuis.

Karin Wagemakers, manager van het Noordbroek, was op dat moment dolblij met de actie. „We zijn al jaren bezig om uitbreiding te realiseren, maar de gemeente werkt niet mee aldus Karins eigen woorden. Terwijl het wel hard nodig is. We komen vooral ruimte te kort. De dieren zitten veel te dicht op elkaar. Daardoor hebben we steeds te maken met een schimmeluitbraak. Bovendien is het gebouw verouderd, met veel gaten en kieren waardoor bacteriën zich sneller verspreiden. Zelf gingen we steeds een beetje renoveren, zodat we dan weer even vooruit kunnen. We zijn erg blij dat iemand zich ons lot aantrekt.”

Niet veel later is de stichting help nieuw dierenasiel Almelo een feit geworden.

 

bowie

Hij….zijn asielnaam was Scott maar we vonden achteraf Bowie toch leuker. Het is de kitten die mij de hele dag op de hielen zat toen ik zat opgesloten in het dierenasiel. 

 

Zelfs toen ik even naar het toilet ging stond meneer mij op te wachten. We waren onafscheidelijk. Karin Wagemakers heeft mij Bowie gratis meegegeven als dank dat ik daar de hele dag achter de tralies heb gezeten…… De 85 euro die ik anders had moeten betalen heb ik op de rekening van de stichting www.helpnieuwdierenasielalmelo.nl gestort

 

bowie1

…….O, ja….onze kater Bram (die we al hadden) vindt hem, Bowie (boven) nog steeds leuk.

 

Dierenwelzijn heeft een steeds belangrijkere plaats in onze samenleving. Helaas wordt het nog niet hoog gewaardeerd in het prioriteitenlijstje van de andere raadsfracties. Daar is op dinsdag 27 maart 2014 toch wat verandering in gekomen. Elke fractie moest prioriteiten aandragen voor een te formuleren Raadsprogramma 2014-2018. Voor de fractie PVA was één van haar belangrijkste punten het dierenwelzijn, middels een nieuw dierenasiel en een wethouder die dierenwelzijn in zijn of haar bestuurlijke portefeuille heeft. De PVA lanceerde het idee van een speciale wethouder al in oktober 2012. Ondanks dat drie fracties het niet belangrijk genoeg vonden en dat punt lieten vallen werd het toch door de meerderheid aangenomen en opgenomen in het Raadsprogramma.

Momenteel is wethouder Irene ten Seldam verantwoordelijk voor het dierenwelzijn in onze stad.

En nu maar hopen dat we zo snel mogelijk tot realisatie van dit unieke project komen …. en het college vervolgens met een concreet raadsvoorstel komt. Sponsoren – bedrijven en particulieren – helpen om het centrum daadwerkelijk te kunnen bouwen. Daarvoor voert de stichting campagne: De slogan: Het nieuwe dierenasiel, dat bouwen we samen!

En daarom zoekt de stichting http://www.helpnieuwdierenasielalmelo.nl/ steeds meer de publiciteit en roepen mensen op zelf acties te organiseren om de realisatie van het Dierenopvangcentrum voor elkaar te krijgen. De sponsorpakketten vinden steeds meer aftrek en velen laten met trots zien dat zij een bijdrage leveren.

 

Bestuur, medewerkers, vrijwilligers en sponsors van de stichting heel hartelijk bedankt daarvoor.

Harry de Olde
Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply