Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Almelo aan het hulp-infuus ?

 

infuus2

 


Voorzitter,

Sinds onze entree in 2010 in deze gemeenteraad heeft de Partij Vrij Almelo voortdurend uitgebreide inbreng gehad via allerlei analyses van Begrotingen, Voorjaarsnota’s en Boardletters van de registeraccountant met honderden op- en aanmerkingen over het gevoerde beleid.

 

Steeds hebben wij gewezen op het gebrek aan politieke moed in tal van zaken!

 

Steeds hebben wij het College gewezen op het feit dat er geen verbeteringen waren qua politiek beleid.

 

Steeds werden onze goedbedoelde pogingen door U en Uw ambtenaren genegeerd!

 

Sterker nog, dit College heeft zichzelf, zonder een cent te makken en geheel op de pof, zelfs beloond met een prachtig prestigieus gemeentepaleis van 58 miljoen.

 

Nu is het dan zover, het Ministerie van Binnenlandse Zaken alsmede de Provincie Overijssel gaan nu doen wat al veel eerder had moeten gebeuren: De stekker eruit trekken, ofwel het failliet van onze gemeente aanvragen!

72.000 Almeloërs zijn dan de klos met nog meer lastenverzwaringen terwijl de lasten voor de burger al veel te zwaar zijn, zo bleek ook uit de vergelijking met de 6 referentiegemeenten in de begrotingsscan.

Voorzitter, het heeft geen zin onze inbreng over de kerntakendiscussie nog eens te herhalen, die kunt u lezen op de site van de gemeente Almelo of op onze website.

 

Dank u.

 

Noot:

Op de manier zoals het nu gaat geef je de burger toch geen gelegenheid zich voor te bereiden op een serieuze inbreng. Mijn hoop dat er in deze (nieuwe) raad een nieuwe bestuurscultuur zou ontstaan is niet bepaald gegroeid. In beurstermen mag je gerust van een crisis spreken.

Volgens mij wordt dit proces dus niets. Wat dan wel te doen? De begroting 2015 moet er komen en die moet aan provinciale eisen voldoen. Vorig jaar is dat nog net gelukt door een flinke greep in de spaarpotten te doen en wat optimistische aannames voor de toekomst. De provincie heeft er toen al vraagtekens bij gezet. Het zal dan ook niet eenvoudig zijn om nogmaals aan preventief toezicht te ontkomen. 

Dat moet dan maar. Besluiten aan de nieuwe taken niet meer geld te spenderen dan door het rijk beschikbaar wordt gesteld is ook een mogelijke aanpak.

 

Harry de Olde.

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Almelo aan het hulp-infuus ?”

  1. H.Koos schreef:

    De problemen zijn groot: Almelo heeft torenhoge schulden, er is te weinig geld voor onderhoud – wat op termijn voor extra kosten zorgt -, er is geen geld meer om tegenvallers op te vangen en Almelo heeft veel grond in eigendom. Het ziet er niet naar uit dat die op korte termijn verkocht wordt.

    De stad is de afgelopen jaren slecht bestuurd met loze woorden, die conclusie is wel te trekken: de begroting werd jaarlijks sluitend gemaakt, maar het probleem werd naar de toekomst doorgeschoven, voorgenomen bezuinigingen zijn niet gerealiseerd en beleid is niet voldoende doorgerekend.

Leave a Reply