Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
ANBO start verzekering zonder leeftijdsdiscriminatie
Categories: Sociaal

 

anbo
Geachte redactie,

Hierbij een persbericht namens ouderenorganisatie ANBO. Wij hopen dat u kans ziet dit bericht te plaatsen.

Met vriendelijke groet,

Frank van der Aa

Introductie ‘verhaalservice’ naar Amerikaans model

“ANBO komt samen met onafhankelijk intermediair SUCSEZ met een Schadecollectief zonder leeftijdsdiscriminatie,” zegt ANBO-directeur Liane den Haan. “Bij veel verzekeringen wordt nog steeds leeftijdsdiscriminatie toegepast! Als je bij een grote online verzekeraarsvergelijker gaat kijken, moet je eens zien wat er gebeurt als je verschillende geboortedata invult. Je moet als senior bijvoorbeeld meer premie betalen voor het verzekeren van je woning en inboedel.” Onder het ANBO Schadecollectief vallen onder meer opstal-, inboedel-, aansprakelijkheids-, rechtsbijstand- en reisverzekeringen. Leeftijd speelt daarbij geen rol.

De verhaalservice
Naast het discriminatievrije Schadecollectief heeft ANBO nóg een primeur: de ‘verhaalservice’. Den Haan: “Dat is een vorm van rechtsbijstand die je nog nauwelijks ziet in Nederland, het is uit Amerika komen overwaaien. De service biedt juridische ondersteuning en helpt om de geleden schade en de bijbehorende kosten te verhalen op de veroorzaker van een ongeval. Het gaat daarbij om schade die een verzekering normaal gesproken niet dekt. De verhaalservice voert de ingewikkelde en vervelende discussies over aansprakelijkheid in plaats van de leden van het collectief.” Voor ANBO-leden is de verhaalservice bij schade- en zorgverzekeringen geheel gratis.

Wanneer komt de verhaalservice van pas?
“Stel dat u wordt aangereden op de fiets. Uw fiets is kapot en u krijgt een ziekenhuisrekening thuisgestuurd. De verzekering van de dader dekt alleen de directe schade zoals reparatiekosten van uw fiets en ziekenhuiskosten. Maar u bent uw eigen risico voor dat jaar kwijt én u kunt als zelfstandige vijf weken niet werken. Echter is de verzekeraar van de aansprakelijke niet van plan die schade te dekken. In zo’n geval kan de ANBO en SUCSEZ verhaalservice u helpen,” legt Den Haan uit.

Velen zijn onderverzekerd
“Eerder onderzoek onder ANBO-leden liet zien dat onderzochte senioren al jaren niet meer naar hun schadeverzekeringen hadden omgekeken. Maar inmiddels hebben zij vaak een nieuwe televisie, een extra computer of tablet of misschien een nieuwe badkamer,” vervolgt Den Haan. “Het risico bestaat dat het bedrag waarvoor de verzekering is afgesloten dan te laag is: men is onderverzekerd. Daarom roep ik op: neem uw verzekeringen onder de loep, het kan u ook nog eens een hoop geld besparen.”

Frank van der Aa
woordvoerder/persvoorlichter
06-22832100
0348-466613
ANBO
Houttuinlaan 3
3447 GM Woerden
www.anbo.nl
Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply