Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Gas en elektriciteit opwekken uit afval bij Twence

 

twence1

 

Op woensdagavond 9 april werden leden van de Almelose Raad voor een kennismakingsbezoek verwelkomd door adviseurs van Twence. Wij kregen uitleg over het verwerken van afval tot nieuwe grondstoffen en energie. Twence slaagt er in om van de 830.000 ton afval per jaar, 405.000 MWh aan elektriciteit en 420.000 MWh aan gas op te wekken.

Na een interessant verhaal kregen we een rondleiding over het terrein van Twence. De rondleiding ging langs de verschillende stadia in het afvalverwerkingsproces, beginnend bij de stortplaats. Twence heeft drie verbrandingslijnen die niet allemaal altijd in gebruik zijn. Elke verbrandingslijn heeft zijn eigen stortkoker waarin het afval binnen komt. Met een enorme grijparm worden de verschillende soorten afval op het oog gesorteerd. Dit sorteren is van groot belang, omdat dit de kwaliteit van de verbranding bepaalt. Vervolgens kwamen we bij de controlekamers en de verbrandingsovens. Het hele verbrandingsproces wordt door ongeveer tien mensen geregeld.

Na de rondleiding kwamen we weer bijeen in dezelfde zaal als bij de ontvangst. Hierbij was de mogelijkheid om nog wat vragen te stellen en de discussie aan te gaan. Twence gaat zich verder richten op de regio Twente, zowel in het voorzien als het verkrijgen van elektriciteit en gas.

Zie hieronder de website van Twence en enkele door de PVA gemaakte foto’s.

http://www.twence.nl/

 

Harry de Olde

1c

1k

1g

1a

1s

1m

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply