Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Rhijnbeek (Hornbach)

 

logo pva

 

Raadsvergadering 07-04-2015

 

Op 24 december 2014 heeft de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State tussenuitspraak gedaan in de zaak Rhijnbeek. Het bestemmingsplan Rhijnbeek beoogt de vestiging van een Hornbach op de Rhijnbeeklocatie mogelijk te maken. De afdeling heeft de gemeenteraad opgedragen om het bestemmingsplan met de bestuurlijke lus opnieuw en gewijzigd vast te stellen. (bestuursrecht) `het bestuursorgaan krijgt hangende het (hoger) beroep de gelegenheid om het bestreden besluit te wijzigen om gebreken …

 

Voorzitter:

De Partij Vrij Almelo is (zoals al eerder betoogd) niet tegen de vestiging van een Horbach in Almelo. Wel hebben wij gezegd dat de communicatie tussen de gemeente en burgers veel beter kan. In de afgelopen jaren zijn op verschillende momenten debatten ontstaan over communicatie, meestal betreffende ruimtelijke projecten. Het ging daarbij over de communicatie tussen raad en college, én over de communicatie met inwoners.

Bij de start van een project zou een communicatieparagraaf opgenomen moeten worden waarin het college duidelijk aangeeft hoe het communicatietraject met de burger verloopt. Het gemeentebestuur moet dus beleid vaststellen voor effectieve communicatie en er voor zorgen dat er helder en dus beter gecommuniceerd wordt over de concrete gevolgen dat zo’n project (Hornbach) met zich meebrengt.

Het gevolg is dat deze matige communicatie nog steeds niet heeft geleid tot draagvlak bij alle inwoners en omwonenden. En dit is jammer, want de vestiging van dit bedrijf Hornbach zorgt natuurlijk wel voor extra werk, waarvan een deel voor mensen met een zekere afstand tot de arbeidsmarkt. In combinatie met de M.A.U.- eisen “minder mensen met een uitkering, meer mensen aan het werk” is dat natuurlijk een mooie opsteker voor die eisen…….. ALS DAT WERK ER DAADWERKELIJK KOMT….. voor mensen in de gemeente Almelo.

Voorzitter:

Wij kunnen ons vinden in de gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan.

Dank u.

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Rhijnbeek (Hornbach)”

  1. H.Koos schreef:

    Als politici beter luisteren naar de belangen van burgers zouden heel wat problemen gemakkelijker opgelost kunnen worden…

Leave a Reply