Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schrik in het (Almelose) gemeentehuis: De robots komen!
Staat dichter bij de mensen

 

Geen files, rustig thuiswerken en toch de roddel bij de koffieautomaat of die belangrijke vergadering niet missen? Het kan allemaal binnenkort want een van de opkomende trends is de kantoorrobot.

Het werkt heel simpel: de beweegbare, manshoge robot  is oog, oor en spreekbuis op afstand. Via de computer thuis bedient u het apparaat, rijdt kriskras door elke kamer en bent voor iedereen aanspreekbaar.

Ik kan het nog steeds niet bijbenen dat papierloos vergaderen, kan er maar moeilijk aan wennen want mijn printer maakt nog steeds overuren.

Net weer 250 pagina’s van de jaarverantwoording 2014 doorgeworsteld op papier….wel te verstaan…

 

Pagina 65: 

Op extreem drukke dagen in 2014 liep de wachttijd bij baliebezoeken in 2014 op tot bijna 1 uur.

Wellicht is het te overwegen om de openingstijden te verruimen. Anderzijds kan men ook eenvoudige ambtelijke handelingen laten vervangen door de robot, als ambtenaar van de toekomst.

De robot werkt 7 dagen per week, staat dichter bij de mensen, heeft geen ontslagbescherming of vakbond, kost veel minder voor de belastingbetaler en is dus wellicht een prima uitkomst voor de beroerde financiële situatie van Almelo.

Harry de Olde

 

 

Reactie:

In tegenstelling tot Jesse Klaver, de nieuwe voorman van GroenLinks die een nòg grotere overheid wil, dus nòg meer en hogere belastingen, spreken we over het feit dat er al op lokaal, provinciaal en landelijk niveau 970.000 ambtenaren op kosten van belastingbetaler leven wat in totaal jaarlijks 34,2 miljard kost. Bij meer robotten, die al jaren zelfs hele auto’s op de lopende band produceren, kunnen we enorme kosten besparen en zal de vergrijzing dan ook geen probleem meer zijn. Ook kost een ambtenaar nú, inclusief overhead, vanaf de 1e salarisschijf al 56 euro per uur, terwijl een robot slechts 6 euro per uur kost.

Tel uit je winst, zouden we zeggen!!

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “Schrik in het (Almelose) gemeentehuis: De robots komen!”

  1. Hendrik schreef:

    Leuk ! Maar het is de toekomst. Daar hebben we geen immigranten e.d. voor nodig.

  2. Hendrik schreef:

    Alle gekheid op een stokje. De robot is dè toekomst. We zullen er met z’n allen aan moeten wennen dat we binnen 10-15 jaar een heel andere samenleving gaan krijgen.

Leave a Reply