Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Evaluatie hondenbeleid (Raadsvergadering 23 juni 2015)

 

poep4

Programma: Aantrekkelijke stad.

Portefeuillehouder: PVA-fractie, H. de Olde.

 

 

Samenvatting raadsvoorstel:

De fractie van de PVA krijgt regelmatig klachten van burgers over het hondenbeleid van de gemeente Almelo. De PVA stelt de raad voor het hondenbeleid te actualiseren, waarbij het beleid beter wordt afgestemd om de hondenbezitters. De PVA wil dat hondenbezitters betrokken worden bij de actualisatie van het beleid.

1. Waarom naar de raad:

De fractie van de Partij Vrij Almelo krijgt regelmatig klachten van burgers over het hondenbeleid in de gemeente Almelo. De PVA vindt het van belang dat hondenbeleid beter wordt afgestemd op hondenbezitters, door deze groep bij het maken van het beleid te betrekken. De PVA stelt de raad voor het college de opdracht te geven het Almelose hondenbeleid te evalueren en daarbij de strategie van de organisatie hondenpoep.nl leidend te laten zijn.

2. Argumentatie:

De PVA vindt het belangrijk dat het hondenbeleid van de gemeente Almelo wordt geactualiseerd en beter wordt toegesneden op de wensen van hondenbezitters. Een positief hondenbeleid is daarvoor de basis. Basis voor dit nieuwe hondenbeleid is de V-strategie voor aanpak van overlast, zoals ontwikkeld door hondenpoep.nl.

Deze V-strategie houdt in:

– Visie ontwikkelen kan alleen door het betrekken van mensen met Verstand van zaken. Het betrekken van hondenbezitters bij de actualisatie van het beleid is uitgangspunt.

– Een duidelijke, positieve voorlichtingscampagne.

– Zorgen voor Veilige en duurzame voorzieningen voor honden, zoals hondenpoepbakken, zakjes, losloopgebieden en speelweides.

– Verbaliseren van overlastveroorzakers.

– Verantwoordelijkheid bij de hondenbezitters zelf, bijvoorbeeld het aanlijnen van de hond en het opruimen van hondenpoep. Het Almelose hondenbeleid kan positiever, met meer betrokkenheid en verantwoordelijkheid voor de hondenbezitters.

3. Middeleninzet: Het evalueren van het beleid heeft geen consequenties voor de middeleninzet. Wij stellen u voor te besluiten conform het bijgevoegde ontwerp-raadsbesluit.

 

Namens de fractie van de PVA,

Harry de Olde (fractievoorzitter)

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply