Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Stichting Nieuw Dierenwelzijncentrum Almelo samen met PVA op bezoek in Dierenziekenhuis Amsterdam

 

??????????????

 

Caressa dierenziekenhuizen is een bedrijf met drie vestigingen, het Dierenziekenhuis Amsterdam, het Dierenziekenhuis Haarlem en het Dierenziekenhuis Utrecht. Zij leveren diergeneeskundige zorg op het hoogste niveau. Ieder ziekenhuis is daarom uitgerust met de modernste apparatuur om deze zorg te leveren en draait volledig los van elkaar.

Ruim 11 jaar geleden heeft dierenarts Ischa Swartz zijn eerste Dierenziekenhuis in Amsterdam geopend. Hij wilde hiermee zelf een vooruitstrevende praktijk beginnen. Hij was van mening dat er nog veel te verbeteren viel binnen de diergeneeskunde. Zijn visie bestond uit het oprichten van een praktijk die kwalitatief hoogstaande diergeneeskunde en -zorg voor de huisdieren van Amsterdam zou gaan bieden, met een klantgerichte instelling. Samen met één andere dierenarts en twee assistentes is hij aan dit avontuur begonnen.

Er werken bij Dierenziekenhuis Amsterdam inmiddels 10 dierenartsen en 14 assistentes. Door het vooruitstrevende succes zijn er ook vestigingen geopend in Haarlem en Utrecht en is er een overkoepelende naam gekomen: Caressa Dierenziekenhuizen. Voldoende redenen voor de Stichting Dierenwelzijncentrum Almelo om daar op donderdag 11 juni 2015 eens een kijkje te gaan nemen.

Bij aankomst in vestiging Amsterdam werden we hartelijk ontvangen door de sympathieke directeur-eigenaar Ischa Swartz, zelf ook dierenarts, die ons vertelt over de geneeskundige zorg die hier geboden wordt. Mensen denken bij het woord ‘ziekenhuis’ vaak aan de organisatie van een gewoon ziekenhuis waar vooral specialisten werken. En dat je een verwijzing nodig hebt, maar dat is niet zo.
Wij bieden 24 uur per dag zorg en voor spoedgevallen zijn we altijd bereikbaar, maar er is wel degelijk verschil”, zegt Ischa. Hij legt uit dat iedere dierenkliniek zich ‘ziekenhuis’ mag noemen, maar dat de zorg overal anders is.
“Bij Caressa zijn goede opnamemogelijkheden; we bieden uitgebreide zorgmogelijkheden op hoog niveau”, aldus Ischa. “Bij ons kun je met je huisdier terecht voor onder andere cardiologie, dermatologie, tandheelkunde, chirurgie, spoedhulp, stervensbegeleiding en een gezondheidscreening. De onderzoeksresultaten zijn meestal direct bekend want de belangrijkste apparatuur is in huis. Er komen geregeld ernstig zieke dieren binnen. Ook komen mensen met hun huisdier voor een second opinion of via verwijzing door een andere arts of kliniek.”

Na een uitgebreide rondleiding waarbij wij ook de operatiekamer bezochten bedanken wij Ischa hartelijk voor zijn gastvrije ontvangst.

??????????????

 

??????????????

Ischa geeft ons uitleg

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply