Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Fijne vakantie

 

 beach

 

Beste Lezers,

We zijn altijd over onze schaduw gestapt en hebben steeds onze rug recht gehouden. Maar bij zo’n laatste drukke hectische dag van het politieke seizoen zo vlak voor de vakantie die wij afgelopen donderdag mochten meemaken bekruipen je weleens van die rare gedachten.

Want na diverse schorsingen kreeg ik zo langzamerhand toch echt het gevoel dat ons college zou vallen of scheuren, mede door al die bedrukte gezichten van raadsleden van coalitiepartijen die haastig voorbij liepen. Bij een enkele zag ik een traantje vallen maar een collega-raadslid vertelde me direct dat dat aan hooikoorts lag. Je ogen zijn dan pijnlijk, voelen branderig aan en je kunt weinig licht verdragen, enz..enz….
 
Goed….dat zal dan wel zo zijn, maar ik had toch zo mijn bedenkingen.
 
Ik kan me het trouwens goed voorstellen dat de zenuwen al een tijdje door de kelen van dit lokale kabinet gieren. …
 
Want door grote verliezen op de grondexploitatie raakt onze gemeente steeds meer op de rand van de financiële afrond.
Die zorgelijke positie van het gemeentelijke grondbedrijf moet leiden tot een heroverweging van een actievere grondpolitiek, die de gemeente Almelo sinds een aantal jaren denkt door te voeren maar waar uiteindelijk niets van terecht komt. 
 
Ongebruikte grond is een grote kostenpost en daarom is activering van deze grondposities nodig om hieraan een einde te maken.
 
Een Motie van onze partij bracht daar enige duidelijkheid in, maar de reactie van de verantwoordelijke wethouder blonk uit in warrige antwoorden, warrige verhalen en wat verstrooidheid. Want als een wethouder op dezelfde vragen steeds hetzelfde antwoord geeft dan betekend dat dat hij nodig op vakantie moet.
Maar omdat we de beroerdste niet zijn gunnen we hem even die vakantietijd zodat hij onze vragen geheel uitgerust alsnog (schriftelijk) kan beantwoorden.

 

Nu maar hopen dat het college echt de ballen heeft om wat aan de zorgelijke positie van Almelo te doen.
 
Fijne vakantie…..

 

Harry de Olde

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply