Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Schriftelijke vragen PVA aan het college B&W van Almelo over bouw nieuwe moskee aan Bellavistastraat/Nieuwe Sligtestraat

 

pva_1466085a

Schriftelijke vragen PVA over bouw nieuwe moskee in Almelo

 

Geacht college,

PVA is zeer teleurgesteld over de manier waarop de gemeente Almelo de dialoog is aangegaan met de omwonenden. Veel omwonenden voelen zich niet echt gehoord en al helemaal niet serieus genomen in de plannen rond de bouw van een islamitisch cultureel centrum met moskee. 

Ook de te verwachten parkeerproblemen, de omvang van het gebouw, de hoogte van de minaretten en de oproep tot gebed baart deze mensen grote zorgen. Ook vragen zij zich af waarom er maar een beperkt aantal mensen zijn ingelicht over de nieuwbouwplannen van de moskee.

Dit komt de participatiesamenleving in hun directe omgeving niet ten goede, want bij een participatiesamenleving gaat de overheid ervan uit dat er meer betrokkenheid van de burger komt.

Wij hopen dat de omwonenden in die zin een herkansing krijgen. Dat geldt vanzelfsprekend ook voor de bedrijven die in de buurt liggen.

 

De PVA heeft de volgende vragen:

 

 1. Er is een brief omtrent het voorontwerpbestemmingsplan gestuurd naar een aantal inwoners van Almelo die binnen een straal van 100 meter wonen van de eventuele bouwlocatie.

Waarom is er gekozen voor de benadering van een hele kleine groep inwoners van Almelo voor zo een megalomaan project?

 

 1. Waarom is de raad niet vanaf het begin van onderzoek naar het project betrokken bij de ontwikkeling?

 

 1. Volgens uitspraken van een ambtenaar van de gemeente Almelo is er voor gekozen om alleen in overleg te treden met een bewonersvertegenwoordiging van de Swanehof.

Waarom is er gekozen voor een beperkte groep mensen?

 

 1. De termijn in de, aan een beperkt aantal omwonende Almeloërs gerichte brief, staat een vermelding van ter inzagelegging. Deze termijn is zeker niet aangehouden door de gemeente.

Waarom is deze termijn niet aangehouden?

En waarom is de termijn niet opgerekt zodat er voldoende ruimte is om deze plannen alsnog in te zien?

 

 1. De PVA vindt dat omwonenden die geluidsoverlast hebben van een moskee daar ook bezwaar tegen moeten kunnen maken. Dat is ook zo met een kerk met kerkklokken die nieuw in een wijk komt.

Bent u het hiermee eens?

 

 1. Waarom is er voor deze locatie gekozen binnen de gemeentegrenzen van Almelo?

 

 1. Is er serieus gekeken naar een andere locatie die beter geschikt zou kunnen zijn voor deze moskee?

 

 1. In hoeverre heeft de gemeente onderzocht of er wel noodzaak bestaat voor het vervangen van de bestaande moskee en of de grootte van het te bouwen project wel in verhouding staat met de behoefte en de omvang van de moslimgemeenschap?

 

 1. Wordt de grond wel marktconform verkocht aan de belanghebbenden van dit project?

 

 1. Worden de direct omwonende bewoners ook nog gecompenseerd voor het feit dat hun woningen minder aantrekkelijk zullen zijn in verband met reductie zicht, toenemend geluidsoverlast en parkeeroverlast?

 

De PVA zou graag deze vragen binnen de daarvoor gestelde termijn beantwoord willen zien.

 

Met vriendelijke groet,

Namens de fractie PVA,

Harry de Olde (fractievoorzitter).

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Schriftelijke vragen PVA aan het college B&W van Almelo over bouw nieuwe moskee aan Bellavistastraat/Nieuwe Sligtestraat”

 1. H.Koos schreef:

  Kijken hoe ze zich hier uit redden…..

Leave a Reply