Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Omwonende bewoners zijn boos over de bouwplannen in hun buurt

 

r4

Buurtbewoner Pen krijgt uitleg om de Gemeenteraad toe te spreken van de voorzitter

 

Volgens de omwonenden is er zonder met hen te overleggen een bouwplan gemaakt voor een moskee in hun buurt. Vooral de hoogte van het gebouw met grote minaretten baart hun grote zorgen.

En de al weinige stukjes ecologische groen zal moeten wijken voor parkeerplaatsen, zegt buurtbewoner de heer Pen.

Kleine landschapselementen in onze omgeving zijn heel belangrijk zodat fijnstof die vaak als een deken in stedelijk gebied ligt kan worden opgevangen. Door de aanleg van het verdiepte spoor is deze fijnstof nog meer aanwezig en zeer schadelijk voor de gezondheid van de mens. Intensief verkeer in de omgeving van de moskee gaat dit nog meer bevorderen.

De omwonenden zijn vooral verontwaardigd over het gebrek aan overleg met de buurt. De gemeente had beloofd het concept bestemmingsplan eerst met de mensen te bespreken, maar blijkbaar zijn de bouwplannen al klaar.”

Inmiddels is door omwonenden en buurtbewoners een groot aantal handtekeningen ingezameld tegen het bouwplan in hun omgeving.

Tijdens de eerste Raadsvergadering na het reces sprak de heer Pen namens de omwonenden de raad toe en maakte het college en de raad duidelijk dat er geen, dan wel onvoldoende, rekening wordt gehouden met de belangen van de buurt en met de omliggende bewoners. In onze optiek een niet meer dan normale wens aldus Pen.

De mogelijke parkeeroverlast en de oproep tot het gebed versterken de zorgen voor onzekerheid.

 

r1

Omwonenden krijgen alsnog de gelegenheid om een bezwaarschrift in te dienen 

 

 

Reactie PVA

 

Een goede raad voor de gemeente, maar vooral voor het college:  

 

Hoe communiceer ik met de buurt?

 

Probeer u in te leven in de belevingswereld van de omwonenden.

 

Krijgen zij ergens last van? Verandert er iets waar zij aan gehecht zijn? Wat wordt er juist beter voor hen?

 

Kleine ingrepen, waar omwonenden weinig van merken, hebben meestal kleinschalige, gerichte communicatie nodig. Grote ingrepen (zoals de geplande moskee) roepen mogelijk meer weerstand op. Kies een interactievorm die daarbij past!

 

En bedenk ook of u omwonenden alleen wilt informeren (mee weten), of dat u mensen wil stimuleren om mee te denken, mee te werken of mee te beslissen. Dat vergt meer tijd en inspanning, maar mogelijk komt er wel een beter resultaat uit. En krijgt u meer draagvlak in de buurt.

 

Bewoners, ondernemers, organisaties en professionals zo vroeg mogelijk bij projecten en beleid te betrekken en niet een gering aantal mensen zoals nu is gebeurd.

 

Schriftelijke vragen PVA aan het college B&W van Almelo

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply