Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Weinig controle op hondenpoep

 

?????????????????????????????????????????????????????????

Omheind hondenlosloopgebied in Oss

 

Aan de Partij Vrij Almelo,

Wij hebben contact gehad met de gemeente en die vertellen dat er niet genoeg boa’s zijn om controle te houden. Wij hebben zelf 3 honden, gaan netjes naar het gedeelte waar de hond zijn behoeftes kan doen en zien tot onze verbazing dat 90% van de hondenbezitsters hun beestje de behoeftes daar te laten doen waar het niet mag (op de kaart aangegeven met rood) en zelfs op speelveld van kinderen enorme bolussen laten liggen van hun huisdier. Ze lopen met zakjes maar die worden gebruikt voor de sier en zullen niet gebruikt worden voor de uitwerpselen van hun huisdier. Wij vinden zelfs voor ons huis op de stoep drollen. Wij denken dus dat er veel smeerpijpen in Almelo wonen. Als ik er 1 betrap gaat de stront in de zak en gooi ik het door hun brievenbus.

J.W.

 

Reactie PVA,

De PVA vindt hondenbelasting een onjuiste manier om aan overheidsinkomsten te komen en wil de hondenbelasting dan ook het liefst afschaffen. Gemeenten zoals Almelo die nog wel hondenbelasting heffen, moeten die opbrengsten besteden aan voorzieningen die rechtstreeks aan honden of andere dieren ten goede komen. Bijvoorbeeld voor de aanleg van hondentoiletten, de uitbreiding van losloopgebieden en voorlichtingsprogramma’s op scholen over huisdieren.

Wij denken dat een groot deel van het probleem inderdaad zit in het “ik betaal belasting” verhaal. Schaf de hondenbelasting af en scherp het opruimprincipe aan of ga de hondenbelasting (bijna 450.000 euro) besteden aan goede voorzieningen. Hondeneigenaren kunnen dan ook flink minder hondenbelasting gaan betalen.

In de gemeente Oss bijvoorbeeld zijn de hondenuitlaatplaatsen komen te vervallen en zijn er hondenlosloopgebieden in diverse kernen van de gemeente. Al deze losloopgebieden hebben een omheining en worden gemaaid en geveegd door de gemeente. Ook zijn er speciale afvalbakken die aangesloten zijn op het riool.

De PVA is daar ter plekke wezen kijken en heeft gesproken met diverse eigenaren van honden. De mensen zijn (zeer) tevreden met deze aanpak.

 

Dus laten we óók eens kijken waar het goed is gegaan. …  wij doen ons best om U te helpen bij het vinden van oplossingen.

 

Harry de Olde

 

hond3

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply