Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
De politieke analyses van Kolonel b.d. Leo J.J. Dorrestijn
Categories: Algemeen

 

 

prik

 

Door L.J.J. Dorrestijn 

De Nederlandse geschiedenis leert dat ons volk overheden erkent voor zover deze hen dienstbaar zijn en heeft weinig op met overheden die wel offers vragen, maar voornamelijk ten dienste staan van zichzelf. Het was dan ook halverwege de 16e eeuw de vrije wil van het volk om Willem van Oranje een leidende rol te geven in de strijd tegen de Spaanse onderdrukker. Door de eeuwen heen is telkens gebleken dat de positie van de overheden gedragen moet worden door het volk. Dat geldt onverkort voor ons huidige politieke bestel met haar constitutionele monarchie, dat niet alleen bestaat ‘bij de gratie Gods,’ maar ook en vooral bij de instemming van het volk en bij wederzijdse erkenning en respect in internationaal verband. 

Door de eeuwen heen hebben Nederlanders zich ontberingen en opofferingen getroost om het land in betere staat aan de volgende generatie over te dragen. Om democratie, vrijheid en een nationaal saamhorigheidsgevoel te bewerkstelligen ondanks religieuze of etnische verschillen. Die taak geldt ook voor onze generatie. Wij zijn nu de rentmeesters. Dat betekent dat we willen behouden wat Nederland tot eer strekt en tegelijkertijd de kansen benutten om zich verder te ontwikkelen als een veilige, leefbare en welvarende samenleving te midden van de andere volken.

Het was in het bijzonder aan Pim Fortuyn te danken dat de interesse van gewone mensen voor de toekomst van ons land en voor de politiek sterk is toegenomen. Voor korte tijd leek het erop dat dankzij deze talentvolle man de mening van de burgers opnieuw weerklank vond bij de bestuurders en dat de ‘werkvloer’ weer invloed kon uitoefenen op de gang van zaken in het land, zonder tot stakingen over te gaan. De onopgeloste kwesties betreffende het leven van alledag kwamen eindelijk op de politieke agenda te staan.

De onvrede over de situatie in ons land blijft namelijk groot. Het is echter goed om te beseffen dat het huidige Nederland als een momentopname moet worden gezien in de ontwikkeling van westerse soevereine staten. Onze nationale geschiedenis kent veel roerige tijden en kenmerkt zich door voortdurende veranderingen. Ook de huidige toestand zal eindig zijn. Daarom is de vraag die we ons het best kunnen stellen: In welke richting willen wij dat ons Nederland zich ontwikkelt en hoe kan dit met politieke middelen worden bereikt? 

 

Regelmatig plaatsen wij politieke analyses van de kolonel op onze website: 

 

Prikbord nr 462 

 

Groeilobby 

De bewering dat Schiphol moet groeien om te ‘overleven’ dient zorgvuldiger te worden onderzocht dan destijds het Betuwelijnvoorstel en het HSL-plan. Want politici achteraf ter verantwoording roepen na miljardenverspillingen, is een heikele zaak. Bovendien moet de overheid zich zo weinig mogelijk met de ondernemersrisico’s van grote bedrijven inlaten, zoals de bankencrisis en de NS debacles hebben aangetoond. Beter is het onafhankelijk toezicht te versterken.

Justitie 

Volkert, Badr Hari, Demmink, ProRail, SNS, Limburgse maffia, wat is er bij Jusitite aan de hand? Is men wellicht in staking wegens de bezuinigingen?

Mentaliteit 

Dezelfde politici die pleiten voor een Europese gezindheid, schamen zich niet om allerlei nationale verworvenheden te benadrukken. Dit ‘nationalisme’ omvat onder meer het handhaven van het koningshuis, subsidiëring van nationale sportploegen en kunst-/cultuuruitingen. Zo smijt dit kabinet maar liefst 80 miljoen naar de aankoop van een schilderij van Rembrandt, waar er geen extra geld te vinden is voor Justitie en Veiligheid. Deze mentaliteit laat bijv. toe dat misstanden en machtsmisbruik in gevangenissen blijven voortduren met een hele reeks van (verzwegen) incidenten.

Milieu-activisten 

Waar bleven ze nu, die milieufanaten die onmiddellijk hun subsidiepot aanspreken voor een vliegticket naar een ‘belangrijke’ conferentie waar ze met 1000 man niets te zoeken hebben. Nu moeten ze niet verder dan Den Haag om voor de Indonesische ambassade te protesteren tegen de corrupte ambtenaren die geen enkele actie nemen tegen de vele opzettelijke bosbranden die een hele regio onleefbaar maken. Niet interessant genoeg?

Koenders (PvdA) 

Het valt de PvdA moeilijk te verwijten dat de heer Koenders werd benoemd tot minister van Buitenlandse Zaken, gezien figuren als Van Aartsen (VVD). Doch juist de PvdA – als aanhanger van Obama – moet de US president niet voor de voeten willen lopen in de gevoelige ‘deal’ met Iran. De Amerikaanse volksvertegenwoordiging moet haar goedkeuring immers nog verlenen. Dus met wiens toestemming was Koenders op bezoek in Iran en met welk doel: alleen de Duitsers imiteren?

Paniek 

Doorgaans ben ik het van harte eens met Bert Dijkstra (De Telegraaf), doch niet met diens verdediging van het overheidsoptreden bij ‘terreuralarm’. Want de kritiek van buitenstaanders betreft niet het feit dater wordt gereageerd op een melding, maar hoe.

Bij verkeersongelukken en vermeende milieu-incidenten is dit niet anders: afsluiten snelwegen, wijken, spoorlijnen zonder een duidelijke evaluatie/noodzaak. Ontruiming van straten, IKEA, stations en supermarkten. Allemaal met helikopters, persconferenties, commandovoertuigen en uren overlast zonder gegronde reden.

Bij het recente brievenbuspakje in Amsterdam, bleek ook de bomverkenner incompetent en bleef  een halve wijk (!) afgesloten, terwijl de verklaring voor het ‘verdachte’ pakketje reeds beschikbaar was…  Stoer gedrag om het publiek gerust te stellen? Dan wordt toch het tegenovergestelde bereikt, want echte terroristen zijn niet door paniekacties van onze politie te stoppen en ook niet door showoptreden.

Rechters 

De indruk dat rechters soms een spelletje van (bevriende?) advocaten meespelen, wordt niet alleen aan het dossier Volkert ontleend. Mr. Ficq regelt dat Badr Hari buiten arrest mag blijven en legt vervolgens haar functie neer, waarbij ze toch niet meer kon ‘scoren’.  En kijk: de rechters, noch het OM hebben diens leugens geverifeerd. Mevr. Ficq krijgt haar zin en haar cliënt blijft op vrije voeten.

VVD-coryfee 

Mevr. Kroes zit kennelijk nog steeds in haar Brusselse ivoren toren en komt nu naar verluidt met het voorstel om ook illegalen hier een opleiding te geven voordat ze worden teruggestuurd.

Een dwaas plan, omdat

–          ze dan eerst Nederlands moeten leren en een opleiding kiezen die in het land van herkomst een baan oplevert;

–          de neiging om hier te blijven, indien eenmaal gedoogd, zal toenemen;

–          het onderwijs al genoeg problemen heeft;

–          die problemen nog zullen toenemen door de toegelaten asielzoekers en de eis tot verplichte integratie;

–          het opleiding van de onderdanen van een ander land geen Nederlandse taak is, evenmin als het opvangen van de overbevolking daar;

–          Europa geen eigen ‘beleid’ moet maken, dat niet door de rest van de wereld financieel wordt gesteund;

–          er geen duidelijkheid ontstaat over hun status, indien de opleiding niet wordt voltooid;

–          de meesten ‘automatisch’ in een generaal pardon vallen als ze hun verblijf lang genoeg weten te rekken;

–          in ieder geval een aanzuigende werking ontstaat.

De VVD moet eens wat meer afstand nemen van halfzachte luchtfietserij, want ze worden nu al weggelachen in de Kamer.

 

Leo J.J. Dorrestijn

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply