Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Raad op stadsbezoek in “De Riet” op zaterdag 12 september

 

??????????????

 

Op zaterdag 12 september ging de Raad weer op stadsbezoek. Deze keer werden we uitgenodigd voor de “Dag van het Huren” en open monumentendag. Om 10.00 uur werd het startschot gegeven door wethouder Anja Timmer en Peter van der Hout (Beter Wonen). Het programma begon met een rondleiding in het gemeentelijk monument de Rietmavo met een toelichting over de (ver) nieuwbouwplannen.

Daarna volgde onder meer een wandeling door de wijk De Riet met 2 bewoners die actief zijn als buurtpreventist. Buurtpreventie vormt een belangrijke schakel in de verbetering van de veiligheid in de buurt. Een belangrijke rol van buurtpreventieteams is contacten leggen in de buurt en buurtgenoten betrekken bij de leefbaarheid en veiligheid. Verder vormen zij de ‘ogen en oren’ van de wijk. De gemeente ondersteunt hen door samen met de politie informatie te verstrekken over (de aanpak van) buurtcriminaliteit.

Na deze zeer interessante wandeling zetten we deze prachtige dag voort met een bezoek aan het Dienstencentrum De Riet (Aveleijn) en werden we welkom geheten door bewoners van de Riet. Daar kregen we de gelegenheid laagdrempelig met verschillende bewoners en hun initiatieven te spreken. Een van de initiatieven uit de eigen buurt waar we mee hebben gesproken is “De Eethoek”. Initiatiefnemer Monique maakt op dinsdag en vrijdag, in samenwerking met diverse vrijwilligers, warm eten voor een aantal minder bedeelden. Alles wordt aangeschaft uit eigen middelen of via schenkingen.

Bescherming, zelfredzaamheid, participatie, zorg voor elkaar en sociale samenhang.

Een goed voorbeeld van burgerparticipatie!

??????????????

??????????????

??????????????

??????????????

??????????????

d15

d18

??????????????

??????????????

??????????????

??????????????

Foto’s PVA

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply