Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Wie kan mij zeggen welke paddestoel dit is?

 

??????????????

 

Toen ik vanmorgen vanuit mijn huis naar buiten keek, zag ik opeens een prachtige witte paddestoel in het grasveld. Paddestoelen zijn voor mij dingen die horen bij kabouters en elfjes en ik heb er dan ook helemaal geen verstand van, mooi vind ik ze wel! Ik liep er heen om een foto te maken en hem van dichtbij te bekijken. 

Tja ik weet het nog van vroeger als je door het bos liep en het ontzettend leuk was om op stuifzwammen te trappen omdat er zoveel troep uitkwam, een prachtig groen wolkje, maar die tijd hebben we gelukkig gehad en toen ik eenmaal tot het besef kwam dat het allemaal zo mooi was heb ik het nooit meer gedaan.

Ik lees dat paddestoelen zeer nuttige onderdelen van de natuur zijn. Zij verzorgen de afbraak van o.a. dode houtige delen zodat de daarin opgeslagen voedingsstoffen weer ter beschikking komen van de natuur. Alleen al daarom zou je van de in de vrije natuur levende paddestoelen af moeten blijven. En er is nog een belangrijk argument om geen paddestoelen te plukken: sommige soorten zijn zeer giftig en lijken heel sterk op wel eetbare broertjes. 

Alle paddestoelensoorten worden steeds meer bedreigd en steeds zeldzamer. De paddestoelensoorten zijn namelijk uiterst gevoelig voor veranderingen in hun milieu: uitlaatgassen, bestrijdingsmiddelen, gebrek aan diversiteit in de begroeiing van het bos en het verlies aan natuurgebieden zijn belangrijke oorzaken van het zeldzaam worden. 

Harry de Olde

 

??????????????

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Wie kan mij zeggen welke paddestoel dit is?”

  1. Robin schreef:

    Is dit geen groene knolamaniet? Als dat zo is is deze erg giftig

Leave a Reply