Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
DE POLITIEKE ANALYSES VAN KOLONEL B.D. LEO J.J. DORRESTIJN
Categories: Zonder rubriek

prik

Door L.J.J. Dorrestijn 

De Nederlandse geschiedenis leert dat ons volk overheden erkent voor zover deze hen dienstbaar zijn en heeft weinig op met overheden die wel offers vragen, maar voornamelijk ten dienste staan van zichzelf. Het was dan ook halverwege de 16e eeuw de vrije wil van het volk om Willem van Oranje een leidende rol te geven in de strijd tegen de Spaanse onderdrukker. Door de eeuwen heen is telkens gebleken dat de positie van de overheden gedragen moet worden door het volk. Dat geldt onverkort voor ons huidige politieke bestel met haar constitutionele monarchie, dat niet alleen bestaat ‘bij de gratie Gods,’ maar ook en vooral bij de instemming van het volk en bij wederzijdse erkenning en respect in internationaal verband.

Door de eeuwen heen hebben Nederlanders zich ontberingen en opofferingen getroost om het land in betere staat aan de volgende generatie over te dragen. Om democratie, vrijheid en een nationaal saamhorigheidsgevoel te bewerkstelligen ondanks religieuze of etnische verschillen. Die taak geldt ook voor onze generatie. Wij zijn nu de rentmeesters. Dat betekent dat we willen behouden wat Nederland tot eer strekt en tegelijkertijd de kansen benutten om zich verder te ontwikkelen als een veilige, leefbare en welvarende samenleving te midden van de andere volken.

Het was in het bijzonder aan Pim Fortuyn te danken dat de interesse van gewone mensen voor de toekomst van ons land en voor de politiek sterk is toegenomen. Voor korte tijd leek het erop dat dankzij deze talentvolle man de mening van de burgers opnieuw weerklank vond bij de bestuurders en dat de ‘werkvloer’ weer invloed kon uitoefenen op de gang van zaken in het land, zonder tot stakingen over te gaan. De onopgeloste kwesties betreffende het leven van alledag kwamen eindelijk op de politieke agenda te staan.

De onvrede over de situatie in ons land blijft namelijk groot. Het is echter goed om te beseffen dat het huidige Nederland als een momentopname moet worden gezien in de ontwikkeling van westerse soevereine staten. Onze nationale geschiedenis kent veel roerige tijden en kenmerkt zich door voortdurende veranderingen. Ook de huidige toestand zal eindig zijn. Daarom is de vraag die we ons het best kunnen stellen: In welke richting willen wij dat ons Nederland zich ontwikkelt en hoe kan dit met politieke middelen worden bereikt?

 

Regelmatig plaatsen wij politieke analyses van de kolonel op onze website: 

 

Prikbord nr 463 

Cultuur

In Duitse opvangcentra voor asielzoekers blijkt dat het onverdraagzame tuig mee de grenzen overtrekken om hier hun ‘cultuur’ voort te zetten. Aanvallen op mensen van een andere religie, mishandeling en erger van vrouwen, ‘eisen’ stellen aan het gastland, hun rotzooi niet opruimen, hun behoefte doen waar het uitkomt etc. Dit aan de kaak stellen heeft niets met islamfobie te maken, maar met een grondige afkeer van allerlei gelukszoekers die zich niet wensen aan te passen aan een andere cultuur of daarvoor respect te tonen. De linkse prietpraat hierover in de media begint steeds meer op hersenspoelen te lijken, terwijl intussen hier 13-jarige echtgenotes in bescherming moeten worden genomen en onze ‘gasten’ (Waalwijk) met zelfmoord dreigen als ze hun zin niet krijgen…

De Groene Draeck

Het onderhoud aan het plezierbootje van de koninklijke familie viel in 5 jaar tijd ruim € 220.000 duurder uit. Dus daar was wel geld voor bij Defensie! Doch de tanks moesten worden afgedankt, omdat het onderhoud te duur werd. Wat zal het klusje aan de Gouden koets dan totaal gaan kosten?

Europese asielregels

Als de EU-commissie 19 landen kan aanklagen voor het schenden van asielregels, waarom wordt de rest van de wereld dan niet aangeklaagd? Of hebben we ons regels laten opdringen, die verder gaan dan de VN-verdragen? In dat geval wordt het tijd dat Nederland weer eigen beleid maakt en het vluchtelingenverdrag opzegt. Want van de door Brussel toegezegde ‘bewaking’ van de buitengrenzen is nog weinig terechtgekomen en ook de interpretatie van het Schengen-verdrag (helemaal geen controles tenzij…) is tegenstrijdig; hoe kun je dan vaststellen of bepaalde personen en goederen onder de Europese (asiel)regels vallen…

Justitie

Zou Ine Veen dan toch gelijk hebben, dat Volkert een geheime overeenkomst heeft met Justitie? Zodat hij daarmee kan chanteren nu hij vrij is…

Koenders

Een mevrouw uit Emmen overlijdt in de omgeving van Mekka aan een ziekte. Minister Koenders condoleert de familie. Waarom; doet hij dit bij alle moslims met een Nederlands paspoort of zelfs bij alle Nederlanders die in het buitenland overlijden? Of is dit een PvdA-gewoonte met bijzondere bedoelingen…

Leugens, leugens en nog eens leugens

Het is opvallend hoeveel leugens er worden verspreid over de zgn. vluchtelingen, niet alleen door de Duitse overheid en de VN, maar ook door Brussel en Den Haag.  Om te beginnen is het helemaal geen Europees probleem, maar wij weten niet meer wat grensbewaking betekent, of grensschending en illegaal verblijf op ons grondgebied.

De VN heeft ‘gewoon’ de fondsen voor de eigen kampen gehalveerd in de hoop dat de bewoners vertrekken, maar Hongarije mag ze van de Europese media niet tegenhouden.

Zeker niet met geweld. Hoe dit te rijmen is met ‘selectiekampen’ buiten Europa, moet de VVD nog maar eens uitleggen. Want wie wordt afgewezen komt toch. Ook over de landen van herkomst, de gezinnen, de nood, de bedoeling van hun immigratie, de uitzetmaatregelen, de leeftijd en aantallen mannen, de opleidingsniveaus en de nationaliteit worden we misleid, evenals over de kosten. Net als over de criminele achtergrond en de politiek-culturele overtuiging waardoor velen niet integreerbaar zijn. En de grootste leugen is dat ze nodig zijn en een verrijking van de samenleving. De misdragingen beginnen al in de opvangcentra met verkrachtingen, diefstal en geweld.

Succes

Jarenlang werden vluchtelingenorganisaties door ons gesponsord – ook via de Postcodeloterij-  zodat ze hun werk(?) konden blijven doen tot in de vluchtelingenkampen van de VN. Niet dat ze daar iets te zoeken hadden, maar het leverde ‘leuke’ plaatjes op en men kon meteen uitleggen waar Holland ligt. Het heeft even geduurd, maar nu is er dan toch het beoogde ‘succes’.

Verdachtmaking

In navolging van Frau Merkel heeft nu ook bluffer Timmermans zijn retoriek aangepast, teneinde de tegenstanders van de immigratiechaos verdacht te maken. U wordt dan in verband gebracht met extreem-rechts en moet dus verder uw mond houden. Duitse politici zijn de gang van zaken inmiddels beu en eisen een limiet voor het aantal toe te laten gelukszoekers. Er zijn al weer 18.000 onderweg, die allemaal vallen onder het failliete asielverdrag.

 

Leo J.J. Dorrestijn

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply