Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
DE POLITIEKE ANALYSES VAN KOLONEL B.D. LEO J.J. DORRESTIJN
Categories: Algemeen

 

prik

Door L.J.J. Dorrestijn 

 

De Nederlandse geschiedenis leert dat ons volk overheden erkent voor zover deze hen dienstbaar zijn en heeft weinig op met overheden die wel offers vragen, maar voornamelijk ten dienste staan van zichzelf. Het was dan ook halverwege de 16e eeuw de vrije wil van het volk om Willem van Oranje een leidende rol te geven in de strijd tegen de Spaanse onderdrukker. Door de eeuwen heen is telkens gebleken dat de positie van de overheden gedragen moet worden door het volk. Dat geldt onverkort voor ons huidige politieke bestel met haar constitutionele monarchie, dat niet alleen bestaat ‘bij de gratie Gods,’ maar ook en vooral bij de instemming van het volk en bij wederzijdse erkenning en respect in internationaal verband.

Door de eeuwen heen hebben Nederlanders zich ontberingen en opofferingen getroost om het land in betere staat aan de volgende generatie over te dragen. Om democratie, vrijheid en een nationaal saamhorigheidsgevoel te bewerkstelligen ondanks religieuze of etnische verschillen. Die taak geldt ook voor onze generatie. Wij zijn nu de rentmeesters. Dat betekent dat we willen behouden wat Nederland tot eer strekt en tegelijkertijd de kansen benutten om zich verder te ontwikkelen als een veilige, leefbare en welvarende samenleving te midden van de andere volken.

Het was in het bijzonder aan Pim Fortuyn te danken dat de interesse van gewone mensen voor de toekomst van ons land en voor de politiek sterk is toegenomen. Voor korte tijd leek het erop dat dankzij deze talentvolle man de mening van de burgers opnieuw weerklank vond bij de bestuurders en dat de ‘werkvloer’ weer invloed kon uitoefenen op de gang van zaken in het land, zonder tot stakingen over te gaan. De onopgeloste kwesties betreffende het leven van alledag kwamen eindelijk op de politieke agenda te staan.

De onvrede over de situatie in ons land blijft namelijk groot. Het is echter goed om te beseffen dat het huidige Nederland als een momentopname moet worden gezien in de ontwikkeling van westerse soevereine staten. Onze nationale geschiedenis kent veel roerige tijden en kenmerkt zich door voortdurende veranderingen. Ook de huidige toestand zal eindig zijn. Daarom is de vraag die we ons het best kunnen stellen: In welke richting willen wij dat ons Nederland zich ontwikkelt en hoe kan dit met politieke middelen worden bereikt?

 

Regelmatig plaatsen wij politieke analyses van de kolonel op onze website:

Prikbord nr 465

 

Aanmoediging

De PvdA wil gelukszoekers blijven aanmoedigen naar Nederland te komen, door niet te kiezen voor versobering van de opvang. Intussen geven enkele van hen de ware reden voor hun immigratie: huis, auto, uitkering, medische zorg, gratis studiemogelijkheden en gezinshereniging. Degenen die zo dom waren om dit sprookje van mensensmokkelaars en asielindustrie te geloven, noemt de PvdA een ‘verrijking’ voor Nederland. Een belediging voor de eigen achterban die ook nog voor gek wordt versleten door bepaalde linkse columnisten.

Buitengrenzen

Nu verschuilt de EU zich achter het feit dat de buitengrenzen van Europa niet bewaakt, noch gesloten kunnen worden. Dit wist men toch al toen de binnengrenzen werden opgeheven; eerst voor EU-burgers en goederen, nu voor iedereen.  Tenzij illegaal verblijf alsnog strafbaar wordt gesteld. Want nu bepalen gelukszoekers het beleid en trekken massaal naar Berlijn om daar vervolgens te klagen over de trage registratieprocedure.  Nog 300.000 te gaan en dan komt de volgende golf om de 1,5 miljoen vol te maken…

De dwaasheid van Merkel

Als 70% van de gelukszoekers in Duitsland jonge mannen zijn, veelal zonder opleiding en deels gewend om op allerlei manieren te overleven of vrouwen te behandelen als vee, is dan de aanduiding potentiële criminelen overdreven? Gezien hun gedrag wordt nu al de term ‘beesten’ gebruikt, doch laten we hopen dat 50% van die één miljoen mannen die alleen dit jaar al binnenstromen in Duitsland, zich uiteindelijk weet aan te passen en te integreren. Blijven over  500.000 probleemgevallen waaronder ernstig zieken, verkrachters, analfabeten, verslaafden, fundamentalisten, bendeleden, ‘gewoon’ tuig, teleurgestelde dwazen, psychisch gestoorden, gevluchte jihad-strijders en terroristen. Merkel heeft een dwaasheid begaan, die Europa duur zal komen te staan.

Gevangenis

De gevangenis in Tilburg wordt naar verluidt gesloten. Terwijl er nog honderden veroordeelden op hun straf wachten, of op ´gijzeling´ wegens schulden-oplichting, er steeds meer Oost-Europese bendes deze kant op komen, duizenden aangiftes op afdoening wachten, evenals duizenden meldingen van vermoedelijk witwassen, en ruim 70.000 fraudemeldingen op de UWV-plank liggen. Daar komen nog 5% criminelen bij in de huidige immigratiestroom, zodat alleen dit jaar de toename op 2500 kan worden geraamd. Heeft de regering de strijd opgegeven of is er te veel geld nodig voor de opvang van gelukszoekers…

KLM

Na de blunder om KLM te verkopen aan Air France, komt er nu een voorstel de staat verantwoordelijk te maken voor het bedrijf. Om het daarna weer te ´privatiseren´, net als de NS, de Jeugdzorg, de provinciale energiemaatschappijen etc. ???

Kosten asielblunder

Indien Merkel geen maatregelen neemt, zal haar asielblunder gemiddeld € 10.000 per immigrant gaan kosten. Volgens de raming van haar eigen regering gaat het om 1,5 miljoen gelukszoekers dit jaar, dus 15 miljard. Daar komen gezinshereniging, medische kosten, scholing, studiebeursen, uitkeringen en criminaliteitsbestrijding bovenop. Het hele begrotingsoverschot in een klap weggevaagd, terwijl zij belooft dat er geen belastingverhoging nodig zal zijn. Dan zal er dus ergens anders bezuinigd moeten worden, wellicht op ontwikkelingshulp of defensie…

Linkse struisvogels

Hoe meer feiten er bekend worden over de gelukszoekers die Nederland massaal binnenkomen, soms zelfs uit voorkeur boven Duitsland, hoe dieper de linkse partijen de kop in het zand steken. Samsom verwart inmiddels de door Brussel opgedrongen ‘rechtvaardige’ verdeling van asielzoekers uit Italië en Griekenland, met de hordes die op eigen gelegenheid door Europa reizen om neer te strijken in landen met goede sociale en medische voorzieningen. Deze geveinsde onwetendheid betreft ook het aantal waarbij deze regering wel zegt: genoeg is genoeg, gezien de vermeende verhouding tot andere opvanglanden. In vergelijking met Duitsland (1,5 miljoen per jaar ! onhaalbaar), zou Nederland er dit jaar maximaal 250.000 moeten opnemen, inclusief de 200.000 die dan in Duitsland niet meer ‘welkom’ zijn. Daarbij zijn de EU-cijfers een lachertje en een voorbeeld van de machteloosheid een oplossing te bedenken. Misschien moet bed-bad-brood het internationale uitgangspunt worden, dan verstommen de losse flodders van politici en welkom-activisten  over ‘gevlucht voor de oorlog’ vanzelf, want echte vluchtelingen zeuren niet over een sobere opvang,  waarbij gemeentes € 100 per persoon per week ontvangen voor onderdak. Dus € 1600 per maand voor 4 personen…

Onder curatele

De Duitse minister De Mazière, ooit weggestuurd als minister van Defensie wegens een materieelontwikkelingsschandaal, is nu belast met asielopvang binnen de strikte richtlijnen van Frau Merkel. Dit acht de minister kennelijk een onwerkbare opdracht, want inmiddels staat hij onder ‘toezicht’ van een vertrouweling van Merkel. Deze voormalige minister voor Milieuzaken Altmaier spreekt vloeiend Nederlands, doch is meer bekend om zijn medeverantwoordelijkheid voor de blunder van 100 miljard aan gegarandeerde subsidies voor alternatieve energie-opwekkers. Inderdaad, ook onder Merkel. En zo kan een politiek probleem op Europees niveau leiden tot een crisis in de Duitse regering én wellicht tot de val van het kabinet-Rutte. Dit laatste zou minder erg zijn.

 

Leo J.J. Dorrestijn

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply