Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Een kijkje in het grootste dierenasiel ter wereld

 

Een kijkje in het grootste dierenasiel ter wereld, genaamd Smeura (Pitesti). In dit asiel bevinden zich meer dan 5000 honden en is deels een open asiel. De gezonde honden lopen los in een groot afgezet stuk bos. De rest van de dieren zitten in hokken.In Roemenië is al jaren een zwerfhondenprobleem. Momenteel lopen er zo’n drie miljoen zwerfhonden rond. Ute Langenkamp wilde iets voor deze dieren betekenen.

Smeura is volgens het Guiness Book of Records momenteel het grootste dierenasiel in de wereld, gelegen in een uitgestrekt bosrijk gebied in de buurt van Pitesti. Dat is een stad met ongeveer 200.000 inwoners, gelegen op ongeveer 120 kilometer van Boekarest. Het is ongeveer 4,5 hectare groot en het was oorspronkelijk een vossenboerderij. Hier hadden tienduizenden vossen een slecht leven. In 2001 stopte de boerderij en werd het een gemeentelijk vernietigingskamp voor de plaatselijke straathonden van Pitesti. Meer dan 4000 honden werden gedood in opdracht van de plaatselijke burgemeester.

Ute Langenkamp en de Duitse  ‘Tierschutzverein Tierhilfe Hoffnung (Animal Welfare Association)’ kregen de opdracht om de overgebleven 2500 honden over te nemen. Bij aankomst waren er nog maar 360 honden over, uitgemergeld en wachtend op hun dood. Toen hebben ze direct de boerderij omgevormd tot een groot dierenasiel. Ze verzorgden de dieren er niet alleen, maar begonnen ook direct met steriliseren en castreren. Inmiddels zijn er zo’n 40.000 dieren daar gecastreerd en gesteriliseerd! Het asiel is afhankelijk van donaties/sponsors en probeert samen te werken met zoveel mogelijk mensen en andere dierenhulporganisaties.

 

Ute Langenkamp (midden)

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply