Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Horizonvervuiling langs de snelweg
Categories: Economie

 

wind

 

Wie over de A1 rijd richting Deventer ziet ze bij helder weer al in de verte staan. In het donker zie je alleen ritmisch de rode lampjes knipperen. Twee windmolens die er onder veel protest zijn neergezet. Bram van Ojik van Groenlinks gooide ooit een plan op tafel om windmolens langs snelwegen te plaatsen.

De helft van het snelwegennet in Nederland blijkt volgens hem geschikt om windmolens naast te stationeren. De overlast van de snelweg is er toch al, en de ruimte langs snelwegen is er dan dus ook al. Volgens zijn berekeningen kunnen we met deze windmolens 3 miljoen huishoudens in Nederland van schone energie voorzien.

Voor deze 2 windmolens werd een best groot stuk bos gekapt. En dat noemt men dan “groene energie”. Hoelang duurt het voordat deze miljoenen kostende molens hun geld (ooit en wellicht nooit) terug verdienen?

Lees verder:

Wat levert een windmolen op? 

 

Reactie:

We begrijpen dat niet zozeer de windmolens zelf het probleem zijn,” Nee. Die zijn wel zeker een heel erg groot probleem. Er is alleen een simpel rekenvoorbeeldje gemaakt om aan te tonen dat als je een grid hebt o.b.v. kern- en kolencentrales en je er windmolens aan toevoegt je alles minimaal dubbel zo duur maakt. Kijk anders ook eens naar hoe de Duitse humor-tv over die Energiewende denkt:

 

 

Visualisatie windkracht op aarde 

De “Earth Wind Map”  toont bijna real-time op een bijzondere en interactieve wijze de windsnelheden op aarde. De kaart is ontwikkeld door developer Cameron Beccario op basis van data van de National Weather Service uit de Verenigde Staten.

earth :: a global map of wind, weather, and ocean conditions

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply