Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Hoogleraar Cor Molenaar: ‘Betaald parkeren maakt elke binnenstad kapot’

 

par

 

Hoogleraar Cor Molenaar heeft het gehad met gemeenten die niet luisteren en binnensteden kapot maken door betaald parkeren te handhaven.

In een gesprek met Radio Gelderland verklaarde Cor Molenaar waarom mensen gestraft moeten worden als ze naar de stad gaan? Molenaar doelt hiermee op moordende concurrentie van internetbedrijven die veel minder kosten hebben om klanten te bereiken dan winkels in binnensteden. In Arnhem zijn de parkeertarieven ook extreem hoog.

In een artikel van Omroep Gelderland vertelt Cor Molenaar verder: ‘Het winkelend publiek gaat volgens hem het liefst naar een plaats waar geen betaald parkeren is. ‘Ik maak het zelf mee in Oosterbeek als ik mensen aanspreek. Die komen uit de wijde omgeving en ook veel uit Arnhem. Ze gaan in Oosterbeek winkelen, omdat je er niet hoeft te betalen voor een parkeerplaats.’

Arnhem zit vol met lege winkels en dalende bezoekersaantallen. De winkels in de binnenstad hebben te veel last van winkelcentra’s zoals Kronenburg en Presikhaaf waar bezoekers gratis kunnen parkeren.

Om de binnenstad bewoon- en toonbaar te houden is gratis parkeren de beste optie. De binnenstad heeft meer bezoekers, de parkeerplaatsen zijn beter bezet en de omzet van de ondernemers is gestegen. Volgens hoogleraar Cor Molenaar zouden meer gemeenten waar het centrum slecht bezocht wordt het betaald parkeren moeten afschaffen.

Het trekt meer mensen, de omzet van de ondernemers zal stijgen en er is meer levendigheid in het centrum” aldus Molenaar.

 

Gratis parkeren in december begin van nieuwe visie

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Hoogleraar Cor Molenaar: ‘Betaald parkeren maakt elke binnenstad kapot’”

  1. Bram van Luipen schreef:

    Sympathiek idee van Cor Molenaar. Maar wie gaat dan voor de parkeerkosten opdraaien?

Leave a Reply