Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
In de zorg valt nog veel winst te behalen

 

een

 

Veel ouderen maken zich zorgen om de stijgende toename van de eigen bijdragen. Moet er niet meer inzicht komen in de stapeling van eigen bijdragen en betalingen (eigen risico, premies, effecten van het afschaffen van toeslagen) in relatie tot het inkomen van ouderen. Zorg voor goede informatievoorziening, bereikbaarheid en zorgvuldige bejegening. De meeste meldingen die wij krijgen hebben betrekking op de zorg en ondersteuning thuis. Met name over huishoudelijke hulp komen veel klachten binnen. Onlangs zijn we nog bij een fam. geweest die de bijdrage van 60 euro per maand niet meer kan opbrengen terwijl zij die hulp echt nodig hebben. Door als gemeente in alle openheid het persoonlijk gesprek aan te gaan kan een groot deel van deze klachten worden voorkomen, denken wij.

Met de veranderingen in de zorg worden mantelzorgers ook steeds belangrijker. Echter, uit meldingen blijkt dat te gemakkelijk en vanzelfsprekend door de gemeente wordt verwezen naar het sociale netwerk. Wij pleiten er dan ook voor om onderzoek te doen naar de persoonlijke (on) mogelijkheden van de mantelzorger; heeft iemand een baan, een eigen gezin, is hij of zij overbelast etc. Zo kan worden bepaald of en hoeveel mantelzorg naasten kunnen geven.

Nog steeds komen er bij ons meldingen binnen over de zorg in verpleeg- en verzorgingshuizen. De meeste meldingen gaan over de kwaliteit van de zorg en de eenzaamheid onder veel bewoners. Wij bezoeken nog steeds eenzame mensen terwijl dat onze taak eigenlijk niet is. Dit onderstreept de noodzaak tot het nemen van kwaliteit en verbeterende maatregelen.  Onze bevindingen tonen nog niet aan hoe bewust, wilskrachtig en vaardig organisaties en professionals zijn rond eenzaamheidsbestrijding.

In de zorg valt nog veel winst te behalen.

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply