Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
De raad aan zet: Debat over de actuele politieke situatie

 

 

Partij Vrij Almelo - Een gevoel van Vrijheid

 

 

Voorzitter,

 
Zoals in ons gesprek met bemiddelaar de heer Franken al is medegedeeld zijn wij voor het geheel aftreden van het Almelose college bestuur.

Wij hebben meerdere keren geconstateerd dat het college in deze samenstelling niet adequaat kan optreden.

 

De overheid moet een besluit zorgvuldig voorbereiden en nemen: Correcte behandeling van de burger, zorgvuldig onderzoek naar de feiten en belangen, procedure goed volgen en deugdelijke besluitvorming (art. 3.2 Algemene wet bestuursrecht). 
 
Verder noteren we, dat er geprobeerd moet worden om zoveel mogelijk ter plekke te kijken en te luisteren naar de wensen en ideeën van betrokken bewoners.
 
Een zeer pijnlijke conclusie die aangeeft dat het college teveel met zichzelf bezig is en niet verder kijkt dan zijn of haar neus lang is en dus naar onze mening een wisseling noodzakelijk is.
 
Hoe nu verder?
 
Het liefst zien wij een soort “zaken-college”. (maximaal vier vak-wethouders)

Kundige bestuurders, die niet gebonden zijn aan een partij, maar aan een gezamenlijk plan voor de stad.

Van de nieuwe wethouders zou op zijn minst gevraagd moeten worden: 

Affiniteit met de onderwerpen uit de portefeuille, lange termijn denken, de rug recht kunnen houden als het moet, enige bestuurlijke ervaring, hoofd- en bijzaken van elkaar weten te onderscheiden, professionaliteit, het goed kunnen beluisteren van de raad en het respectvol kunnen aansturen van het ambtelijk apparaat. 

De gemeentefinanciën moeten in deze periode op orde gebracht worden. In het collegeprogramma zouden de partijen daar vooraf inhoudelijk een aantal afspraken over moeten maken. 

Verder moet dit zakencollege zich beperken tot de hoofdlijnen en de rit uitzitten tot de raadsverkiezingen van 2018. 

 

Dank U.

 

Reactie:

 

Vraag van Marcel (M.) Zielman Fractievoorzitter van het CDA:

 

Wilt u een minderheidscollege steunen bestaande uit 3 huidige wethouders, aangevuld met een nieuwe wethouder uit een bestaande fractie?  

 

Antwoord PVA:  

 

Dat zullen we niet steunen.

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply