Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
‘Gratis dierenarts voor minima goed begin’

 

help1

 

Het initiatief van Amsterdam om zieke dieren uit arme gezinnen gratis naar de dierenarts te laten gaan vanaf 2016 is enthousiast ontvangen. En niet alleen Amsterdammers juichen het toe. Mensen buiten de stadsgrenzen hopen ook dat hun gemeente deze stap om onnodig dierenleed te helpen voorkomen zal nemen.

Ook de Haagse afdeling van de Partij voor de Dieren heeft dat voorgesteld aan het gemeentebestuur. Steeds meer dieren zouden in slechte conditie zijn, omdat het bezoek aan de arts wordt uitgesteld. Soms kan het beestje dan niet meer geholpen worden.

Groep de Mos raadslid Dubbelaar van Den Haag wil tevens dat er een oplossing gevonden wordt voor kosten dierenopvang. De beschaving van een samenleving valt af te meten aan de wijze waarop ze omgaat met dieren, deze uitspraak van Mahatma Gandhi gaat door mijn hoofd als ik zie hoe moeilijk de dierenopvang het op dit moment heeft. De gemeente heeft een wettelijke zorgplicht en ik ben van mening dat hier wel wat hulp geboden mag worden.

 

‘Gratis dierenarts voor minima goed begin’ | metronieuws.nl

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “‘Gratis dierenarts voor minima goed begin’”

 1. bert [maathuis] schreef:

  Het lijkt toch niet meer dan normaal dat élk Almelose raadslid dit voorbeeld met liefde wil volgen? !

  Wanneer men geen gevoel heeft voor de levende medeschepselen, en dan met name de HUISdieren, dan
  kun je je afvragen, hoe het zit met het gevoel voor de medemensen.

  Honden en katten zijn beslist wijze dieren (ook al kennen zij óók individuele verschillen, net als dat bij mensen het geval is). Dieren die vaak/meestal een positieve invloed op de mens hebben, en vaak zelfs niet gemist kunnen worden.
  Denk maar eens aan het andere artikel op de pva-site, over steeds meer mensen met onhoudbare schulden. Voor die mensen is hun hond of kat vaak het enige dat hen nog iets positiefs in hun leven geeft!

  Aan deze problematiek voorafgaand ligt natuurlijk de steeds onevenwichtigere verdeling van Werk & Inkomen.
  Wanneer [lokaal en mondiaal] overgegaan wordt op een vierdaagse en vervolgens op een driedaagse werkweek, dan is het hele werkloosheidsprobleem in één keer opgelost. Maar welke politicus durft hiervoor zijn nek uit te steken? Welke politicus heeft er de moed voor?
  Wanneer iedereen weer over een baan en fatsoenlijke inkomsten kan beschikken, dan hoeft de gemeente geen gratis dierenarts meer beschikbaar te stellen. Dan kan iedereen dat weer zelf betalen; wel zo menswardig, toch?

 2. bert [maathuis] schreef:

  Echter, zo lang mensen van een minimum inkomen moeten leven, is het initiatief van A’dam natuurlijk wel een uitstekende oplossing!

  Vergelijk de kosten van het nieuw gebouwde stadhuis met de kosten voor een gratis dierenarts; en besef dat het in geval van het gemeentehuis om stenen, beton en glas gaat en in geval van de dierenarts om levende wezens die hun welzijn wel of helemaal niet gewaardeerd zien.

  Op basis waarvan maken zij onze keuzes?

Leave a Reply