Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Speciale Nieuwjaarswens voor parkeerwethouder Irene ten Seldam (CDA)

 

parkeer

 

Geachte mevrouw Ten Seldam,

 

Met ingang van 1 januari 2016 is het parkeren in Haaksbergen gratis. Alle parkeermeters worden in de laatste week van dit jaar verwijderd.

Zoals u (waarschijnlijk) weet schaffen steeds meer gemeenten betaald parkeren af om meer winkelend publiek naar de binnenstad te trekken. Tientallen Nederlandse plaatsen hebben gratis parkeren weer ingevoerd of hebben plannen om dat te doen, op basis van eigen onderzoek.

Veendam, Zaandijk, Koog aan de Zee, Krommenie, Hoogezand-Sappemeer, Emmen, en Rijssen zijn voorbeelden van gemeenten die het parkeergeld al hebben afgeschaft om de aantrekkelijkheid van de winkelstraten te vergroten. 

Een positieve ontwikkeling, vindt ook secretaris Jildau Schuilenburg van Detailhandel Nederland. Gemeenten mogen volgens haar nooit als doel hebben om de begroting te laten draaien op parkeerinkomsten. “Daarnaast is parkeren deel van het visitekaartje van de binnenstad.”

 

U snapt (denken we) de roep om gratis parkeren in Almelo wel. Ook Ondernemend Almelo is er inmiddels van overtuigd dat gratis parkeren een wezenlijke bijdrage kan leveren aan betere omzetten van Almelose winkels, die het (net als de gehele detailhandel) moeilijk hebben. Weet u…..wat de PVA betreft gaat het hele regime van betaald parkeren in Almelo op de schop. En we gaan nog verder: we willen het centrum weer terug geven aan het winkelend publiek. Dus: parkeren waar je moet zijn, ook langs de Grotestraat. Gratis.

Met blauwe zone om te voorkomen dat forenzen of winkeliers zelf de mooiste plaatsen de gehele dag bezet houden.” 

 

Wij wensen u een gezond en gelukkig nieuwjaar! 
 
 

U mag ervan verzekerd zijn dat wij ons ook in 2016 zullen blijven inzetten voor alle inwoners van Almelo. 

 

Namens de hele Partij Vrij Almelo,

Harry de Olde (fractievoorzitter)

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Speciale Nieuwjaarswens voor parkeerwethouder Irene ten Seldam (CDA)”

  1. Ron Visser schreef:

    Waar zijn die parkeermeters gebleven, ik zoek enkele tientallen parkeermeters als decoratie materiaal.

Leave a Reply